Srpski tenisač Novak Đoković u dvadesetim godinama je osjetio da neće moći dugo igrati ako nešto ne promijeni. Brzo je gubio snagu i nije se osjećao dobro. Kad je napravio razne zdravstvene testove, otkriveno je da je alergičan na gluten zbog čega je iz prehrane izbacio brašno i sve proizvode od glutena, kao i šećer i mliječne proizvode, piše Stil.
S vremenom je slavni tenisač sve više slušao svoje tijelo te osmislio poseban način prehrane koji ga je odveo u sam vrh sporta. Zato sada igra protiv puno mlađih kolega.
Đoković posljednjih godina ne jede ništa što dolazi od životinja, a to uključuje izostanak i jaja, mlijeka, sira i mesa.
Što jede Novak Đoković?
Kada se probudi popije čašu mlake vode s limunom.
Zatim pojede zeleni smoothie od špinata, banane, chia sjemenki, suplemenata i algi. Zbog treninga i putovanja, ne može jesti uvijek u isto vrijeme, ali se trudi da to budu obroci koji su lagani za želudac, brzo se probavljaju i ne opterećuju ga. Zato stalno jede pomalo banana, jabuka, datulja i onog voća koje daje snagu.
Za ručak jede jela s kvinojom, crnih grahom i batatom.
Više fotografija Novaka, pogledajte u galeriji.