Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je po treći put u karijeri Roland Garros, a u finalu je svladao Norvežanina Caspera Ruuda za rekordnu 23. Grand Slam titulu.

Novak Đoković ne voli se izjašnjavati kao vegetarijanac ili vegan, premda je poznato da ne jede namirnice životinjskog porijekla. U knjizi "Serviraj za pobjedu" 2013. godine, objavljen je kompletan jelovnik šampiona.

Za fantastične rezultate, uz mnoga odricanja, redoviti treninzi i promjenu nekih životnih navika, kao i prehrana koja je ključna stavka u životu svakog profesionalnog sportaša.

Novak Đoković smatra da mu je ovakav jelovnik omogućio zdravlje, vitalnost i izdržljivost na terenu, piše Stil.

Novak Đoković osvojio je po treći put u karijeri Roland Garros
YouTube 

DAN 1.

Doručak: Voda je obavezna i on pije vodu čim ustane iz kreveta i to sa dvije žlice meda. Zatim jede muesli (uključujući organsku zob, brusnice, suho grožđe, sjemenke bundeve ili suncokreta i bademe).

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): kruh bez glutena ili krekeri s avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od miješanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (uključujući tjesteninu od riže, tikvice, šparoga, sušenih rajčica i opcijski veganski sir).

Popodnevna užina: Jabuka s maslacem od indijskog oraha; dinja.

Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kvinoja i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone juha; fileti lososa s pečenim rajčicama i marinadom.

DAN 2.

Doručak: Voda; dvije žlice meda; banana s maslacem od indijskog oraha; voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): tost bez glutena s bademovim maslacem i medom.

Ručak: Salata od miješanog zeljastog povrća, začinjena salata s rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko ocat).

Užina sredinom popodneva: Integralne pločice s voćem i orašastim plodovima;

Večera: Salata od tunjevine (fažoleti, kanelini grah, rukola, tunjevina, crvena paprika, rajčica i slanutak iz konzerve), juha od rajčice, pečene rajčice.

DAN 3.

Doručak: Voda; dvije žlice meda; zob bez glutena s maslacem od indijskog oraha i bananama; voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): Domaći humus (uključujući slanutak i soja umaka bez glutena) s jabukama.

Ručak: Zelena salata, tjestenina bez glutena s moćnim pestom (uključujući tjesteninu od riže, orahe i listove bosiljka).

Popodnevna užina: Avokado s krekerima bez glutena; voće.

Večera: Salata s avokadom i domaćim preljevom; juha od mrkve i đumbira. I onda opet dan 1., dan 2., dan 3....