Češka tenisačicaMarketa Vondroušova prošle godine je priredila senzaciju kad je osvojila Wimbledon. Čehinja je u finalu pobjedila Ons Jabeur, favoritkinju turnira, u jednom od najnevjerojatnijih mečeva. Vondroušova je postala prva tenisačica koja nije bila favorit, a osvojila je najprestižniji turnir. 

Međutim, sad se u njezinom privatnom životu dogodilo neugodno iznenađenje. Vondroušova je objavila se da razvodi od supruga Stepana Šimeka. 24-godišnja tenisačica udala se za bivšeg tenisača u srpnju 2022. poslije godinu dana zaruka. No, par se sad odlučio na razvod poslije manje od dvije godine. 

Marketa Vondroušova (2).jpg
Instagram 

Poseban udarac za Marketu je bila činjenica da je Stepan odnio sa sobom mačku. 

'Definitivno nisam sretna posljednjih nekoliko tjedana. Brak sa Stepanom je završen prije nekoliko tjedana. Odselio se s mačkom. Jednostavno nam nije išlo. Nije bilo ono što smo oboje zamišljali pa smo se dogovorili da više nećemo biti zajedno. Sada formalno rješavamo razvod, ali sve smo dogovorili', objasnila je Vondroušova. 

Ova 24-godišnjakinja je svojevremeno otkrila da joj je Simek održao motivirajući govor uoči njezinog fenomenalnog povratka protiv Jessice Pegule u četvrtfinalu Wimbledona.

Marketa Vondroušova (3).jpg
Instagram 

'Zapravo nisam vidjela svog trenera', objasnila je Vondroušova pa dodala: 

'Bila sam sama u čekaonici. Malo sam čavrljala s mužem. Čuli smo se telefonom. Samo je rekao 'Pokušaj se boriti, igraš dobro, igraš odličan meč'. To je bilo to. Mislim da je pauza zapravo pomogla.'

Inače, Vondroušova je nedavno doživjela još jedan udarac u privatnom životu. Dok je igrala na Mastersu u Indian Wellsu saznala da joj je djed na samrti. Spakirala se i vratila kući kako bi se oprostila od njega. Djeda, koji je preminuo nakon nekoliko dana, bio je najzaslužniji za njezinu karijeru u početku.