Hrvatski tenisač Marin Čilićgodinama je u vrhu svjetskog sporta. Nažalost, trenutno ima pauzu od turnira zbog ozljede, ali sigurno će se vratiti jači nego ikad. Proslavljeni sportaš je svojevremeno za službenu stranicu ATP Toura progovorio o svojim prehrambenim navikama, preferencijama i strastima. Otkrio je i što priprema za goste koje pozove kod sebe doma na večeru.

'Teleću koljenicu. To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se u prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati', rekao je Marin Čilić i dodao da se odlično snalazi s kuhačom u ruci.

Marin Čilić (6).jpg
David GRAY / AFP / Profimedia 

Najčešće priprema jaja, palačinke, tjesteninu, rižu i piletinu, jer u kombinaciji tih namirnica dobiva sve potrebne proteine i ugljikohidrate.

Ponekad se počasti burgerom, naročito kad igra na turnirima u Sjedinjenim Državama. U Italiji ne zaobilazi tjesteninu s umakom od rajčice, u Australiji je otkrio indijsku piletinu prženu na maslacu.

Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom. Otkrio je i da prije susreta uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.

'Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu', dodao je.

Kad je kod kuće počasti se i pizzom, te jajima sa sirom i šunkom, a u restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem. Već deset godina izbjegava hranu prženu u dubokom ulju i junk food.

'Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem', otkrio je.