'Za mene je prekrasno, bolujem od Parkinsona': Jedan od najboljih nogometaša svih vremena šokirao priznanjem

Teška dijagnoza za bivšeg sportaša.

Kevin Dietsch / Getty images / Profimedia

Proslavljeni igrač američkog nogometašBrett Favre boluje od Parkinsonove bolest. Jedan od najboljih quaterbacka u povijest NFL-a objavio je tužnu vijest na saslušanju u američkom Kongresu zbog zloupotrebe saveznih sredstava za socijalnu pomoć. 

'Nažalost, izgubio sam novac ulaganjem u tvrtku za koju sam vjerovao da razvija revolucionarni lijek za potes mozga. Taj lijek bi pomogao mnogima, ne i meni jer je za mene prekrasno. Nedavno su mi dijagnosticirali Parkinsonovu bolest', rekao je Favre, a prenosi BBC. 

Nekadašnji sportaš negirao je krivnju, a od njega državne revizor Mississippija traži 727 tisuća dolara koje je dobio na ime socijalne pomoći, prenose Sportske novosti

ROB KIM / Getty images / Profimedia 

Podsjećamo, Favre je izabran na draftu 1991., a profesionalno je igrao 2010. godine. Najviše je proveo u Green Bay Packersima s kojima je osvojio Super Bowl 1996. godine. Između 1995. i 1997. je tri puta bio proglašen MVP-em. 

On je već 2013. godine izjavio kako pati od gubljena pamćenja te je to povezivao s brojnim ozljedama glave koje je imao tijekom karijere.