Proslavljeni igrač američkog nogometa O.J. Simpson danas bi slavio 77. rođendan. Međutim, preminuo je 10. travnja ove godine nakon borbe s karcinonom prostate. Bio je okružen djecom i unucima. Iako se proslavio igrajući američki nogomet, mediji su se o njemu najviše raspisali nakon smrti njegove supruge Nicole Brown Smith

Nažalost, svijet je najviše informacija saznao o njoj kad je tragično preminula.

Dvije godine nakon razvoda od Simpsona, 12. lipnja 1994. godine, Brown je izbodena na smrt u svom domu u Los Angelesu sa svojim ljubavnikom, konobarom Ronom Goldmanom. Nakon kontroverznog i vrlo razglašenog kaznenog suđenja, Simpson je oslobođen svih optužbi. Kasnije je proglašen odgovornim za počinjenje oba ubojstva u građanskoj parnici 1997. godine.

Nicole Brown O.J. Simpson.jpg
Peter Borsari/PIP-Landmark Media / Landmark / Profimedia 

Nicole je rođena u Frankfurtu 1959. godine, majka joj je bila Nijemica, a otac Amerikanac. Bila je druga od četiri kćeri, ali imala je i dvije starije polusestre i jednog starijeg polubrata iz očevog prvog braka. U SAD je u završila srednju školu, a živjela je u Kaliforniji.

Slavnog igrača američkog nogometa upoznala je 1977. u dobi od 18 godina kad je radila kao konobarica u noćnom klubu The Daisy na Beverly Hillsu. Počeli su se viđati dok je on bio u braku s prvom suprugom Marguerite koja je u to vrijeme bila trudna s njiovom kćeri Aaren.

Simpson i Marguerite razveli su se u ožujku 1979., a Simpson i Brown vjenčali su se 2. veljače 1985. godine. Tada je O.J. već pet godina bio u sportskoj mirovini. Brak im je trajao sedam godina i dobili su dvoje djece.

Bila je poznata po svojoj plavoj kosi i osobnosti punoj ljubavi. Postala je dekorater interijera i bila brižna majka svoje dvoje djece koje je imala sa Simpsonom, Sydney i Justinom.

'Bila je tako živahna, tako puna života', rekla je njezina starija sestra Denise Brown za New York Times u priči iz 1994. o tome kako se Brown Simpson ponašala nakon razvoda od Simpson pa dodala:

'Upravo je sve riješila i bilo je tako uzbudljivo. Bila sam tako sretna zbog nje. Prvi put u životu mogla je imati svoje prijatelje. Razgovarali smo o odlasku u Yosemite, kampiranju, djeca u Club Med. Sve će se vrtjeti oko djece.'

Nicole Brown O.J. Simpson (2).jpg
John Barrett / Capital pictures / Profimedia 

Međutim, život joj je prerano završen.

Tijekom braka Simpson je fizički zlostavljao Brown, a jedna strašna scena odvila se na Novu godinu 1989.

'Ne želim da ta žena više spava u mom krevetu! Imam dvije žene i ne želim tu ženu u svom krevetu', vikao je Simpson.

Brown je više puta zvala policiju kako bi prijavila Simpsonovo zlostavljanje. Uhićen je 1989. i tada je priznao zlostavljanje, ali Brown je odbacila optužbe nakon što su je roditelji navodno poticali da se pomiri sa Simpsonom budući da je bivši sportaš pomogao njezinom ocu Louisu da uloži u unosan Hertzov objekt za iznajmljivanje automobila.

Isto tako, prijatelji su u više navrata uočili masnice na njoj.

Konačno su se razveli 25. veljače 1992. zbog nepomirljivih razlika, a u O.J. je obavijestio Nicole da je već tada imao jednogodišnju izvanbračnu aferu s Tawny Kitaen. Nakon razvoda, Simpson i Brown imali su nestabilnu vezu, ali su se na kraju pomirili.

O.J. Simpson (4).jpg
Peter Borsari/PIP-Landmark Media / Landmark / Profimedia 

Audio objavljen tijekom suđenja za ubojstvo O.J. Simpson je otkrio da je Brown nazvala policiju 25. listopada 1993. godine govoreći da će je on prebiti. Kad je policija stigla, Brown je tajno snimio narednik.

'U sebi ima vrlo životinjski izgled. Iskočile su mu sve vene, oči su mu crne i samo crne, mislim hladne, kao životinja. Mislim jako, jako čudno. I kad to vidim, jednostavno me strah', rekla je.

Nekoliko mjeseci nakon ovog incidenta, Brown se iselio iz njihovog zajedničkog doma i veza je prekinuta.

Dana 13. lipnja 1994. godine Nicole Brown i njezin prijatelj Ron Goldman pronađeni su mrtvi ispred njezine kuće u Los Angelesu. Imala je samo 35 godina.