Dinamu je ove sezone najveći rival bila Rijeka predvođena Željkom Sopićem. Upravo njega mnogi krive za neuspjeh kluba. Inače, on je bivši nogometaš i jedan od najtalentiranijih i najcjenjenijih domaćih trenera, a iako se o njemu svakodnevno piše, malo se zna o njegovom privatnom životu. 

Najveća podrška mu je supruga Michelle koju je upoznao tijekom igračke karijere

'Igrao sam nogomet u Zagrebu i u slobodno vrijeme s društvom dolazio u kafić Philadelphia u Španskom. I klasika: gledanje, pa da, ne, da, ne... Jesam frajer i sve, ali nisam baš bio napadan prema ženama. Michelle mi se nije samo svidjela na prvi pogled, jednostavno sam znao da je to - to. Konačno smo se upoznali, izišli, a sve ostalo je povijest koja traje 27 godina', otkrio je za Story

Sopic, zena i kcer.jpg
privatna arhiva 

Par je prošle godine proslavio 25 godina braka, a on je tom prigodom iznenadio suprugu. 

'Jesam, naravno, darom i putovanjem. Bili smo u Dubaiju dok sam bio na kraćoj ljetnoj stanci. Zanimljivo, vjenčali smo se na njezin rođendan 26. lipnja. Tada nismo imali feštu jer sam išao igrati u Njemačku. Proslavu smo priredili nakon nekoliko mjeseci u Esplanadi. Baš je bila predivna svadba', otkrio je. 

Hrvatski trener opisao je zašto se zaljubio u nju te koje njezin karakterne osobine najviše cijeni. 

'Ona mi je najveća podrška koju mogu imati, kao i moja djeca. Michelle je iskrena, osjećajna - žena, majka, kraljica. Da se razumijemo, da ne bi netko mislio da je brak samo nirvana, ima dana kad smo na pas mater, ne slažemo se u svemu, posvađamo se i zbog gluposti, to je dio života. Ali jako je važna, pogotovo u mom poslu, podrška. Ne cvjetaju uvijek ruže, a trenerski posao mnogo je više stresan od igračkog', istaknuo je. 

Željko i Michelle su roditelji 21-godišnje Tiffany i 23-godišnjeg Leona

'Tiffany još živi s nama i studira digitalni marketing. Ona je glas razuma u obitelji. Samozatajna i vrlo zanimljiva duša. Za razliku od nje Leon već neko vrijeme živi sam sa curom Mijom. Igrao je nogomet, čak na zavidnoj razini, iz juniora je otišao u nizozemsku prvu ligu, ali kako je dosta izrastao u jednoj godini, počeli su problemi s tetivama, barem smo tako mislili. No ispostavilo se da ima zdravstveni problem, tzv. Haglundova peta zbog koje je morao na operaciju. Trenutačno igra za svoj gušt s dečkima, a s vremenom se možda vrati u nogometne vode. Ne bojim se za njega s obzirom na njegov intelekt, veliku stručnost i poznavanje područja dionica, burzi, kriptovaluta, NFT-ja… Cijela ta tematika donekle mi je jasna, ali i dalje pomalo apstraktna. Važno mi je da su mi djeca sretna, jer kad su oni sretni i ja sam', ispričao je. 

Familija.jpg
privatni album 

Iako mu je cijeli život podrška, Michelle ima i svoju karijeru.  

'Tijekom moje karijere bila je posvećena obitelji, djeci, kućanstvu. No kako su djeca odrasla, posvetila se onom što voli, a to je uređenje interijera. I mogu reći da je u tome baš dobra. Vrlo je posvećena svemu čega se prihvati, možda do granice perfekcionizma. Posljednji projekt, uređenje restorana Bosco u Velikoj Gorici, nedavno je završen i moram reći da sam ponosan na njezin rad', rekao je.