Najbolja hrvatska sportašica Janica Kostelić na današnji dan 2007. godine objavila je da se povlači i prekida skijašku karijeru. Konferenciju za medije održala je u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu, kao razlog je navela strah od novih ozljeda. 

'Došao je trenutak da okončam sportsku karijeru. Nije došlo do zasićenja skijanjem, nego su glavni razlog mog oproštaja brojne ozljede. Također, postoji bojazan da mi se ne dogodi nekakva teža ozljeda s težim posljedicama', rekla je toga dana Janica. 

Janica Kostelić (6).jpg
Pixsell/Željko Lukunić 

Zatim je dodala je ona jedna obična djevojka koja ne voli sebe gledati u medijima. 

'Nikad ne reci nikad, jer neki su se sportaši vraćali i nakon duže pauze', rekla je Janica, ali profesionalnom skijanju se nikad nije vratila. 

Proslavljena sportašica tada je imala samo 25 godina, ali je već do tada ostvarila nevjerojatno rezultate. 

Inače, ona je četverostruka je osvajačica zlatne olimpijske medalje. Osim na Olimpijskim igrama, osvojila je pet zlatnih medalja na Svjetskim prvenstvima. U konkurenciji Svjetskog kupa osvojila je trideset pojedinačnih utrka, tri ukupna naslova, tri naslova u slalomu i četiri naslova u kombinaciji. Njezina postignuća u profesionalnom skijanju navela su neke komentatore, pisce i kolege skijaše da je smatraju najvećom skijašicom svih vremena.

Danas je posvećena majčinstvu, ima dvoje djece, ali svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti. 

Više fotografija Janice, pogledajte u galeriji.

STORY ARHIVA Janica Kostelić