Janica Kostelić jedna je od naših najuspješnijih sportašica, a 2006. proglašena je i najboljom sportašicom svijeta.

Iako se povukla u 'mirovinu', o njenim se uspjesima, ali i privatnom životu se još uvijek govori.

Janica Kostelić prije 17 godina osvojila je broncu na Snježnoj kraljici
Zeljko Lukunic/PIXSELL 

Bivša skijašica sportom se bavila od malih nogu, zajedno s bratom Ivicom koji je također postigao zavidne uspjehe, a to, osim velikom talentu, djelomično duguje i tome što je potekla iz sportske obitelji i što je uvijek uživala bezrezervnu podršku svojih roditelja, majke Marice i oca Ante, koji joj je bio i trener.

Uoči 17. izdanja Snježne kraljice na Sljemenu, Janica se osvrnula na hrvatsko skijanje, ali i na Filipa Zubčića koji se domogao pobjede u veleslalomu i jučerašnjim drugim mjestom stigao na samo 26 bodova zaostatka u lovu na Mali kristalni globus.

Janica Kostelić je s tri godine je prvi put stala na skije
Marko Prpic/PIXSELL 

'On je veliki radnik i izuzetno je zaigran, što mislim da je super samo je sad malo odrasliji i vjerujem da može tu svoju zaigranu stranu staviti pod kontrolu kad je potrebno. Mislim da treba imati sreće, ako si dovoljno uporan uspjeh je nusproizvod pravilno organiziranog djelovanja', kaže Janica Kostelić za HRT te dodaje kakav je osjećaj imati kristalni globus u rukama. 

'To se ne može opisati, to se mora doživjeti', rekla je.

Proslavljena skijašica istaknula je i kako uživa u majčinskoj ulozi te da će još malo pričekati kako bi sina Oskara podučila bijelom sportu.

Janica Kostelić
STORY ARHIVA 

'Mali Oskar još nije bio na skijama. Ima vremena. Neka se dijete zabavlja dječjim radostima koje priliče njegovoj dobi', rekla je.

Janica Kostelić
STORY ARHIVA 

Osim toga, bila je simpatična i Janičina reakcija na želju slavnog tenisača Novaka Đokovića da upozna nju i njenog brata. Momentalno je snježna kraljica ponudila i skijaške lekcije teniskom asu.

'Ja odgovor natrag nisam dobila. Novak je oduvijek meni bio sportaš i osoba po onome što se vidi u javnosti kao pozitivna i šaljiva, a u drugu ruku vrlo ozbiljan u onome čime se bavi tako da bi ga sigurno voljela upoznati', zaključila je Janica.

Podsjetimo, Janičine uspjehe teško je nabrojiti - tri zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, zlato na Olimpijskim igrama u Torinu, pet zlata na Svjetskim prvenstvima u St. Moritzu i Bormiju, a u vitrini čuva i tri Velika kristalna globusa sa Svjetskih skijaških kupova. No zacijelo se ništa od svega toga nije moglo usporediti s osjećajem koji je Janicu Kostelić preplavio kada je doznala da će postati majka.

Naime, u listopadu 2018. Story je ekskluzivno doznao kako će obitelj Kostelić na početku 2019. stići još jedna muška prinova. Najbolja skijašica svijeta u povijesti skijanja postala je majka. Tada je i obnašala dužnost kao državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport.

Janica Kostelić
STORY ARHIVA 

'Iako je s trudnoćom sve u najboljem redu, ipak ću morati raditi malo lakšim tempom. Naravno, ostajem na svojoj funkciji državne tajnice, a poslove ću i dalje obavljati onoliko koliko mi to nove okolnosti budu dopuštale. No sigurna sam da ću uspjeti uskladiti privatne i poslovne obveze. Jako se veselim što će nam u obitelj Kostelić doći još jedan dečko, pa će nećaci imati novog partnera za igru', kratko je tada rekla Janica koja se i dalje drži odluke da privatan život ne želi dijeliti s javnosti pa je svoju sreću zadržala isključivo u krugu obitelji i prijatelja.