'OSUĐIVALI SU ME IAKO NISU ZNALI ISTINU': Bivša Štimčeva supruga bila je Miss Jugoslavije, rastali su se nakon 19 godina

Suzana Žunić Milačić je 1988. postala misica bivše države, a dvije godine kasnije udala se za Igora Štimca.

Story

Splićanka Suzana Žunić Milačić, bivša supruga nogometaša Igora Štimca, 1988. je godine postala Miss Jugoslavije kada je imala svega 17 godina. Ubrzo je upoznala Štimca i između njih je planula ljubav. Udala se za njega 1990. godine, a rastali su se nakon 19 godina braka u kojem su dobili troje djece.

STORY ARHIVA 

U trenutku kada je postala misica bivše države Suzana je išla u ekonomsku školu, a sedam godina je trenirala rukomet u juniorskoj ekipi Dalme. Brak Suzane i Igora djelovao je kao skladan, a onda se u medijima počelo naveliko pisati o njegovoj ljubavnoj vezi s pjevačicom Alkom Vuicom.

'Dok sam bila u braku s Igorom, naslušala sam se komentara kako sam slijepa i gluha pored zdravih očiju i ušiju, kako ništa ne razumijem kada sam i dalje s njim, a neki su me i žalili. Mnogi oko mene nisu mogli shvatiti zašto ne zatražim razvod i zašto živim u takvom braku. Osuđivali su me iako nisu znali pravu istinu, niti su znali koliko je teško raskinuti brak u kojem su djeca', rekla je Suzana u jednom intervjuu.

Nakon razvoda od Štimca sreću u ljubavi je pronašla s bivšim košarkašem Damirom Milačićem. O svojoj vezi nisu htjeli previše govoriti za javnost, ali Suzana je jednom na početku njihove veze rekla da je Damir čista suprotnost Igoru, odgovoran, nježan i odan.

Pixsell/Marko Lukunic 

'Držim da ni ona ni ja ne zaslužujemo toliku pozornost, a ako ona po nečemu zaslužuje da bude spomenuta, onda je to njezino slikarstvo', rekao je Damir jednom prilikom za Večernji list. Vjenčali su se nakon pet godina veze 2015., a Suzana se posvetila slikarstvu.

Nakon što je Igora Štimca u svibnju 2020. godine fizički napao sin, Suzana se javila na Facebooku i stala u Igorovu obranu. 'Mogu vam reći, prošli smo puno toga, od razvoda, do dječjih tuga i trauma koje su proizašle iz toga, ali i do zacijeljena rana, kod nekog više, kod nekog manje, ali smo ostali obitelj. Nemojte ljudi suditi, nemojte ogovarati, pustite karme i bumerange', rekla je na početku objave.

'Dječje rane su najteže rane, nema te igle i konca koji to može na brzinu sašiti. Dug je proces, a mi smo tu, na korak. Uvijek se treba boriti, a i praštati i voljeti. Moja djeca imaju najboljeg i najstrpljivijeg oca na svijetu. Igora! Da, Igora, nemojte se čuditi. On im je podrška i prijatelj, katica za sve, uvijek dostupan, pun razumijevanja za njihove želje i probleme', nastavila je Suzana.

'Stvari se dogode, ne znaš ni kako se dogode. Nekad krene loše, nisi ni svjestan da je negdje neka rana proradila, misliš nije, ali eto je, ne najavi se. Ali opet, iz ovoga ćemo izaći jači nego prije, vjerujte mi. Igore i Luka, oboje vas volimo, i znamo i znate da se volite, sve će ovo proći. Iza kiše dođe uvijek sunce, a vi, moji Facebook prijatelji, i ostali, hvala vam na brizi i podršci, brinite se za djecu, volite ih', zaključila je tada Suzana.

Iako su Suzana i Igor javne ličnosti, djecu drže podalje od javnog života te se o njima ne zna puno. 2021. godine u listopadu udala im se starija kći Mia, a u javnost je procurila jedna jedina fotografija, a kasnije se saznalo da je rodila i dijete, malenu kći.

Druga kći Suzane i Igora, Dea, je u djetinjstvu dospjela u novine zbog svojih teniskih uspjeha, a Štimac tom prilikom nije krio koliko se ponosi njome. 'Definitivno ima očevu karakternu crtu. Tvrdoglava je na njega. Najvažnije je da to voli i da je sretna', rekla je tada Suzana.

Sin Luka je Igoru i Suzani priuštio i njihovo najstarije unuče. Kćerkicu je dobio u studenom 2020.