SVE ZBOG JEDNOG STIHA: Dalićeva snimka razljutila Bošnjake, oglasio se i turski nogometaš

Potez Zlatka Dalića naišao je na negativne komentare u susjednoj Bosni i Hercegovini, a sada se oglasio i turski nogometaš Hakan Sukur.

Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, ismijavan je u susjednoj Bosni i Heregovini nakon što je Hrvatsku dva puta zaredom doveo do polufinala Svjetskog prvenstva.

Veličanstveni uspjeh nakon izbacivanja Brazila naišao je na negativne konotacije pa je tako Daliću zamjereno što je spominjao hrvatske branitelje, a neke je posebno zasmetala pjesma koju su na večeri pjevali hrvatski igrači.

Među brojnim pjesmama kojima su 'Vatreni' slavili našla se i 'Lijepa li si', a ono što je Bošnjake zasmetalo zapravo je stih 'Herceg-Bosno, srce ponosno'.

No najveću lavinu pokrenulo je oglašavanje legendarnog turskog igrača Hakana Sukura.

'Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku', poručio je legendarni Turčin podijelivši objavu iz BiH na kojoj stoji:

'Za Bošnjake termin Herceg Bosna znači koncentracijske logore, silovanja, torture, ropstvo, progoni, ubijanja...'.

No, ono što je bitnije jest da je ipak većina susjedne zemlje iskreno navijala za Hrvatsku što potvrđuju i brojne snimke koje se dijele društvenim mrežama.

Inače, turski nogometaš Sukur poznat je po tome što ga je turski predsjednik Erdogan izbrisao iz povijesti turskog nogometa zbog podržavanja njegovih političkih neprijatelja.