Tko su sinovi Nenada Bjelice? Govore pet stranih jezika, jedan će mu biti pomoćnik u Dinamu, ali ovo se o njima ne zna

Nenad Bjelica je ponosni otac dvojice sinova.

Slavko Midzor/PIXSELL

Nenad Bjelica danas će ponovno postati trener Dinama, navode 24sata. Hrvatski trener riješio je svoj status s njemačkim Union Berlinom, a među Modre s njim dolaze Nino Bule, Danijel Jumić, Jasmin Osmanović, Leo Sovina i njegov sina Luka.

Inače, Bjelica je na glasu kao obiteljski čovjek, a velika podrška mu je supruga Senka te sinovi Luka i Luan

Bjeličina supruga se rijetko pojavljuje u društvu trenera, ali mu je podrška gotovo 30 godina. Sve je počelo 1995. godine kad je Nenad preko svoje sestre Snježane upoznao zgodnu brinetu. Vjenčali su se nakon dvije godine veze.

Slavko Midzor/PIXSELL 

Bjeličina igračka karijera vodila ih je od Španjolske do Austrije (od 2001. do 2004. igrao je i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju). Obitelj je godinama živi u Klagenfurtu, čak i dok je trenirao Dinamo. 

'Svagdje sam bio i boravio. Tako mi se sin Luka rodio u Sevilli, a Luan u malenom njemačkom gradu Hoburgu. Obitelji odgovara živjeti u Klagenfurtu, na dobroj je poziciji, Zagreb je udaljen dva sata vožnje, a ni Osijek nije puno dalje. Blizu su mi Udine, Graz, Beč i Salzburg. Uživam u tom brdovitom krajoliku, ali u njemu ima i jezera pa često s obitelji, jer je blizu naše kuće jedno brdo, odem planinariti. Obožavam i trčati, a zimi, naravno, skijati. Već dvanaest godina smo ovdje, imamo kuću i zasad se, posebice dok mlađi sin ne završi školu, nemam namjeru nikamo seliti', ispričao je za T-portal prije nekoliko godina.

Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia  Luka Bjelica

Ponosni otac je u nekoliko navrata govorio o 19-godišnjem Luanu i 27-godišnjem Luki. Luka je završio nogometni menadžment i ima licenciju za vođenje mlađih uzrasta, a godinama mu je desna ruka. Svojevremeno je stariji Bjeličin sin igrao za Klagenfurt, ali onda je odlučio da će ostati u nogometu u nekom drugom segmentu. 

'Igrali su nogomet. Luan do 15., a Luka do 21. godine. Posvetili su se školi i učenju jezika. Luka je završio menadžment u nogometu. Zanima ga nogomet, ali ne trenerski posao. Više psihologija u sportu, mentalni trening. Luan se još traži, vidjet ćemo u kojem će smjeru. Obojica govore po pet jezika, a supruga Senka šest. Poliglotska obitelj. Svi govorimo španjolski, njemački, engleski i talijanski. Ja govorim poljski, supruga slovenski, a Luan francuski. Luka je na pet, a mi na šest jezika. Ja učim francuski', otkrio je svojevremeno Bjelica u intervjuu za Večernji list

IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia 

Inače, Nenad je veliki ljubitelj tenisa, a sin Luka mu je često protivnik. 

'Volim tenis, a najpoznatiji mi je protivnik sin. Nema nikakvog popuštanja, ne volim izgubiti ni na treningu, kamoli na teniskom terenu od sina. Ja pobjeđujem', rekao je svojevremeno. 

Isto tako, Luka je pod ocem radio kao asistent u Poznanu, Trabzonsporu i Union Berlinu.

Iako su sinovi poznatog trenera, svoj privatni život čuvaju pa nije poznato kakav je ljubavni status Luke i Luana