Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz GNK Dinamo. Na ročištu se pojavio i hrvatski trener Nenad Bjelica u društvu supruge Senke. Bjelica je donedavno bio trener Union Berlina, ali je dobio otkaz. Ovaj 52-godišnjak najviše se proslavio za kormilom Dinama i Osijeka, ali često se o njemu govori kao o karizmatičnom i inteligentom treneru, ali i obiteljskom čovjeku koji privatni život drži daleko od znatiželjnih novinara. 

Međutim, u rijetkim prigodama se pojavio u društvu supruge Senka koja mu je podrška gotovo 30 godina. Sve je počelo 1995. godine kad je Nenad preko svoje sestre Snježane upoznao zgodnu brinetu. Fatalna crnka jako mu se svidjela, a odmah se rodila i ljubav. Vjenčali su se nakon dvije godine veze.

Nenad i Senka Bjelica (5).jpg
Krunoslav Petrić/ Pixsell 

Bjeličina igračka karijera vodila ih je od Španjolske do Austrije (od 2001. do 2004. igrao je i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju). Obitelj je godinama živi u Klagenfurtu, čak i dok je trenirao Dinamo, a sad je pitanje hoće li se preseliti s njim u Berlin.

'Svagdje sam bio i boravio. Tako mi se sin Luka rodio u Sevilli, a Luan u malenom njemačkom gradu Homburgu. Obitelji odgovara živjeti u Klagenfurtu, na dobroj je poziciji, Zagreb je udaljen dva sata vožnje, a ni Osijek nije puno dalje. Blizu su mi Udine, Graz, Beč i Salzburg. Uživam u tom brdovitom krajoliku, ali u njemu ima i jezera pa često s obitelji, jer je blizu naše kuće jedno brdo, odem planinariti. Obožavam i trčati, a zimi, naravno, skijati. Već dvanaest godina smo ovdje, imamo kuću i zasad se, posebice dok mlađi sin ne završi školu, nemam namjeru nikamo seliti', ispričao je za T-portal prije nekoliko godina.

Ipak, supružnici su se redovito posjećivali i uživali u trenucima koje su zadržali samo za sebe. Za razliku od mnogih, Senku javni život i eksponiranje nimalo se zanimaju pa živi samozatajno i bez ikakvih skandala. Na pitanja o supruzi uvijek ističe kako joj je zahvalan na požrtvovnosti i podršci.

'Senka se brine o svemu. I u kuhinji je, naravno, ona glavna. Čak me i odijeva, uz odijelo je tu najčešće bijela košulja', otkrio je neke detalje bračnog odnosa ponosni otac 19-godišnjeg Luana i 27-godišnjeg Luke, koji je završio nogometni menadžment i ima licenciju za vođenje mlađih uzrasta.