Šime Vrsaljko progovorio o strašnoj kalvariji: Operacija se zakomplicirala pa gotovo ostao bez noge

Bivši Vatreni otvorio je dušu i ispričao što je prolazio.

Instagram

Bivši Vatreni Šime Vrsaljko proslavio se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a danas je ambasador HNS-a. Vrsaljko je gostovao je emisiji (Ne)uspjeh prvaka s Mirzom Džombom i ondje progovorio o teškim ozljedama koje su ostavile danak na njegovom tijelu. 

'Trebala je to biti rutinska operacija, ništa posebno. Ali sam nakon nje imao povišenu temperaturu sedam dana u nizu. Doktori su mi skinuli flastere s unutarnjeg dijela koljena i vidjeli otvorenu kožu, vidio sam si kost... Opet sam išao doktoru koji me operirao i rekao sam mu: 'Doktore, nešto nije u redu. Imam temperaturu, ne spavam, umirem od bolova i cijelu se noć bacam po krevetu. Kad savijem koljeno, krv mi ide u čarapu. Nešto nije u redu... ', prepričao je Vrsaljko. 

'Liječnik mi je opet zašio kožu, ljut i iznerviran stigao sam doma i savio nogu samo kako bih vidio hoće li se to opet izvući. I jest, opet su puknuli šavovi. Ponovno mi je krv počela curiti i vratili su me istom liječniku, koji je rekao da moram na dvije hitne operacije u deset dana. Rekao mi je kako se dogodila infekcija. Odgovorio sam mu: 'Doktore moj, dolazim ovdje sedam dana zaredom i govorim kako nešto nije u redu. I vi me šivate tri puta? Ja sam u tih sedam dana nogu mogao izgubiti, zato sam i išao na hitnu operaciju, infekcija je uhvatila dobar dio noge... I operirani dio hrskavice, i zadnje križne ligamente. Reagirali su u zadnjoj sekundi, izgubio sam osam ili devet kila zbog operacije, završio na morfiju, a nakon toga sam ponovno bio u istoj situaciji kao i nakon prve operacije', zaključio je Vrsaljko.

Inače, Vrsaljko je za A reprezentaciju je upisao 52 nastupa. S Vatrenima je nastupio na tri europska i dva svjetska prvenstva, uključujući SP u Rusiji 2018. godine kada su osvojili drugo mjesto, a Šime postao omiljeni igrač. Mnoge je iznenadila njegova odluka od umirovljenju jer je imao 31 godinu, ali ozljede su bile teške.