Prije Pariza joj pronašli tumor, a sad otkrila cijelu istinu: Liječnicima rekla samo jedno pa osvojila četiri medalje

Ariarne Titmus je sportska i životna pobjednica.

Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama vidjeli smo kako neki sportaši ponovno osvajaju olimpijske medalje. Između ostalog, to je pošlo za rukom braći Sinković, Novaku Đokoviću, Simone Biles, ali i australskoj plivačici Ariarne Titmus. Nakon što je 2021. godine u Tokiju osvojila zlato na 200 i 400 metara slobodnim stilom, kao i srebro na 800 metara i broncu u štafeti 4x200, ona iz Pariza donijele brojne medalje. Osvojila je zlato na 400 metara i zlato u štafeti 4x200, a na 200 i 800 metara uzela je srebro, piše Mondo

Sve to je impresivno, ali je još impresivnije kad se zna da je neposredno pred Pariz morala izvaditi tumor. Ona je napravila pregled kako bi vidjela što se događa s jednom rutinskom povredom kuka, a liječnici su na jajnicima pronašli izraslinu. Sportašicu je uhvatila panika, ali ne zbog sportske karijere ili borbe s bolešću. 

'Toliko želim jednog dana biti majka, za mene je potencijalni gubitak jajnika zaista veliki udarac. Osjećam veliku zahvalnost svima koji su me detaljno pregledali jer bi to i dalje bilo u meni da nisu bili toliko pedantni. Kad se sve to dogodilo željela sam da se sve učini kako treba kako bih jednog dana mogla imati djecu. Rekla sam: 'Izvadite to!', prisjetila se Titmusova. 

Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia 

Laboratorijski nalazi su pokazali da je riječ o benignom tumoru, ali ona je priznala da je do kraja veljače ove godine osjećala bolove u abdomenu zbog operacije i zbog uklanjanja izraslina. Ali njoj plivanje ni sada nije na prvom mjestu. 

'Kad trenirate za Olimpijske igre vi ste u jednom balonu. Brinete o stvarima kao što su povrede ramena i brinete su o tijelu, a zaboravite na život poslije plivanja. Za mene je svrha mog tijela da jednog dana imam bebu. Imam ogromnu želju biti majka' istaknula je. 

Tko je Ariarna Titmus?

Mlada plivačica ima samo 23 godine što znači da će se i u Los Angelesu za četiri godine moći natjecati za medalje. Nastupima u Parizu upisala se u povijest jer je napravila nekoliko stvari koje prije nje nije nitko učinio. Prva je žena poslije gotovo 100 godina koja je uspjela obraniti olimpijsku titulu u plivanju na 400 metara slobodnim stilom. Trenutno drži dva svjetska rekorda, na 200 i 400 metara slobodnim stilom.

S obzirom na to da je jako mlada može postići još puno toga.