Đoković jednom rečenicom razljutio mnoge roditelje: Ovo nikad ne bi učinio svojoj djeci, a brojni to uporno čine

Novak Đoković u više je navrata isticao važnost odgoja.

Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Srpski tenisač Novak Đoković najveću podršku dobiva od svoje obitelji. Nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Parizu potrčao je u zagrljaj supruzi Jeleni, sinu Stefanu i kćeri Tari. Fotografije na kojima ih grli, brzo su obišle svijet. Isto tako, mnogi su uočili Tarin transparent koji je sama napravila, a na njemu je pisalo: 'Tata je najbolji'. 

Jednom prilikom je otkrio kako odgaja djecu. Osim što je izjavio da su 'djeca najvažnija jer su naša budućnost', istaknuo da je im je 'potrebna podrška kako bi se pravilno razvili', a često se i Jelena Đoković oglašavala sa savjetima i pričama o djeci i roditeljstvu. 

'Možda netko misli da bih forsirao svog sina da igra tenis, ali to nikad ne bih učinio. Ako bude imao želju igrati tenis, to treba doći prirodno. Trenutno se to događa, igra svakog dana sa sinom mog prijatelja. Čak 99,9 posto djece koja uzmu reket u ruke to čine jer vole sport, ne zato što žele zaraditi novac', pojasnio je Novak. 

'Postoji lažna percepcija u sadašnjosti oko toga tko je pravi pobjednik. Obično asociramo tu riječ s osobom koja ima trofej. Međutim, netko tko je pronašao svoju svrhu, osjećaj identiteta, tko se osjeća ispunjeno i sretno je također pobjednik na svoj način. Društvo danas stavlja preveliki pritisak na pojedinca. Ako niste zaradili određenu svotu novca ili ako niste među 10 ili 20 najboljih u svom polju onda kažu da niste uspješni, i to je veliki problem s društvom zbog načina na koji tretira ljude', izjavio je svojevremeno Novak Đoković. 

Više fotografija Novaka, pogledajte u galeriji.