Jelena Đoković progovorila o majci i stala na stranu svekrve: Dijana je poštena, a moja Vera...

Jelena Đoković otkrila je u čemu joj je već podrška svekrva.

Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Srpski tenisač Novak Đoković i njegova supruga Jelena poznati su kao pobornici zdravog načina života. Brigu o zdravlju i prehrani usadili su i svojoj djeci pa tako imaju i posebna pravila kad je odgoj u pitanju. Međutim, Jelenina majka se baš i ne slaže s tim, piše Stil.

Među obiteljima Đoković i Ristić uvijek je vladala harmonija, a ljubav između Jelene i Novaka nikad se nije dovodila u vezu sa skandalima. Međutim, supruga svjetskog teniskog asa otkrila je zanimljive činjenice o svojoj majci Veri i mnoge iznenadila. Naime, sve je počelo od načina prehrane njezine djece.

Mnoge je zanima što jedu Stefan i Tara, a odgovor na to pitanje Jelena je dala u emisiji 'Što sam tebi i ko sam sebi'.

SplashNews.com / Splash / Profimedia 

'U našoj kući primjenjujemo veganski način prehrane, ali djeca uvijek imaju izbor. Stefan je do treće godine jeo meso', otkrila je supruga najboljeg tenisača svijeta. 

'Djeca često idu kod baka i djedova, a samo jedan par poslušno prati što im kažemo. Ne, to nisu moji roditelji', rekla je kroz smijeh Jelena. 

'Dijana je jako poštena i stvarno slijedi instrukcije koje joj damo', dodala je Jelena. 

S druge strane, kaže, njezina majka Vera inzistira na svom jelovniku, a Jelena ističe: 

'Meni je u djetinjstvu baka pripremala krafne i kiflice, a moja mama želi biti takva baka mojoj djeci i onda imamo male sukobe. Ali moja djeca obožavaju ići kod njih i jesti bakine specijalitete. Posebno vole kiflice sa sirom.'

Otac Jelene Đoković Miomir Ristić i sam se pridržava načina prehrane koji preferira njegova kćer, dok majka Vera prednost daje tradicionalnoj kuhinji.

'Moj tata je postao vegan. Smršavio je i mnogo se bolje osjeća. Mama odolijeva, a tatu pokušava vratiti na svoje', svojvremeno je otkrila Jelena. 

Roditelji Jelene Đoković kroz život su imali uspone i padove, ali su u kćerima dobili snažnu podršku. 

'Moja obitelj je bila dobrostojeća pa samo bankrotirali, snalazili smo se, svašta smo proživjeli', ispričala je u emisiji. 

No majka je bila snažna i sposobna, uz ogromnu volju, želju i snagu, Jelena i njezina sestra su otišle studirati u inozemstvo. Jelena je studirala ekonomiju i financije na Fakultetu Bocconi u Milanu. 

Sarah Stier / Getty images / Profimedia 

Poseban odnos s ocem

Ako je suditi po onome što je Jelena Đoković ispričala u emisiji kod Ivana Stankovića, reklo bi se da je njen otac Miomir divan tata.

'Najviše računa o meni vodi moj tata, on je moj anđeo. I moja mama je tu, ali iz sjene. Da nema nje koja sve to amenuje, on ne bi mogao biti uvijek moja podrška. Oni su tim. Meni je on kao melem za dušu. Svuda ga vodim. Sve što ja teško shvaćam on meni to učini pjesmom, i onda mogu sve', otkrila je.

CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia 

Kada je Tara imala dva mjeseca, Novak je otišao na mjesec dana u Australiju. Jelena je ostala sama u Monaku pa je nazvala oca.

'Tada sam zvala tatu i rekla: 'Mislila sam da ovo mogu sama, ali ne mogu. Ne znam što da radim.' Samo je rekao: 'Dolazim.' Dao je otkaz i došao kod mene. Od tog trenutka nas dvoje pjevamo dok se bavimo djecom. Objašnjava mi da u životu ne mora sve biti tako profesionalno kao što sam ja doživjela. Previše sam se unijela u ulogu da sam žena nekog najboljeg u nečemu. I da i sama trebam biti najbolja u nečemu što mi je dano. Vrlo sam zahvalna na tome što sam Novakova životna partnerica, i on je zahvalan. Međutim, ja sam mislila da moram biti nešto posebno, ne samo Jelena. A on me voli baš samo kao Jelenu', ispričala je.

Više fotografija Jelene, pogledajte u galeriji.