'Kao da je psa pregazio pokraj ceste': Otac Borne Sose skrivio nesreću u kojoj je poginuo motorist, udovica ogorčena

Goran Sosa, otac Borne Sose, na suđenju zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom.

Facebook Nikola Jurčić, poginuli motorist

Započelo je suđenje Goranu Sosi, ocu hrvatskog nogometaša Borne Sose, zbog prometne nesreće sa smrtnih ishodom koju je skrivio iz nehaja. Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu optuženi Sosa odbacio je svaki vid krivnje pa će na idućim raspravama biti saslušani svjedoci i vještaci, navodi Jutarnji.

Prošla je godina dana od podizanja optužnice, a kobna nesreća dogodila se 31. srpnja 2022. godine oko 15.25 na Karlovačkoj cesti u Kalinovci nadomak Zagreba. Goran Sosa vozio je brzinom od oko 40-ak km/h po Karlovačkoj cesti vozio Mercedes GLA 400 D njemačkih registracijskih oznaka u vlasništvu kluba za koji mu igra sin. Kretao se u pravcu sjeveroistoga u trenutku kad je došlo do tragedije, bočnog dodira s motociklom Honda SC51 koji je vozio 61-godišnji Nikola Jurčić.

Facebook  Nikola Jurčić, poginuli motorist

'Raspala sam se kad su čitali o ozljedama jer je njihova brojnost bila velika i tom nabrajanju nije bilo kraja. Što se tiče okrivljenog, mogu reći da se svakom u prometu može dogoditi slična tragedija i ne bih mu htjela biti u koži. Ja sam obična učiteljica razredne nastave pred penzijom i nije na meni da osuđujem. Svatko od nas stres proživljava na drukčiji način. Teško je i meni i njemu jer su nam se životi preokrenuli. Međutim, u njegovu je slučaju izostala ljudskost. Nije našao za shodno mi prići i reći barem da mu je žao. Kao da je pregazio psa pokraj ceste. Dvije godine sam to čekala, iako mi to moga Nikolu neće vratiti, ali izostanak empatije boli i vrijeđa', rekla je za Jutarnji list kroz suze udovica poginulog Ruža Jurčić. 

Zatim je istaknula da svjedoci navode da je motociklist krenuo na sigurno po lijevoj traci i unutar dozvoljene brzine te da je vozač Mercedesa izašao iz kolone vozila ulijevo i pogurnuo motocikl bočnim dijelom.

Za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja Sosi prijeti i do osam godina zatvora