Njegovo ubojstvo nikad nije razriješeno: Bio je menadžer Niki Kranjčaru, a tragično je stradao u sačekuši

Dino Pokrovac ubijen je 2005. godine.

Pixsell/ Tomislav Miletić

Na današnji dan nogometni menadžer Dino Pokrovac ubijen je u sačekuši 11. lipnja 2005. u zagrebačkom naselju Trnje. Ubijen s tri hica, dva u prsa i jednim u glavu, u noći između 2.30 i 3.20, piše Večernji list. Dino je bio najpoznatiji kao menadžer Nike Kranjčara

Policiju je nazvala Dinina supruga Moravka, nakon što ga je u haustoru pronašao prijatelj. Susjedi su čuli nekog na stubištu, ali nitko nije čuo pucanjave. Naime, na Pokrovca je nepoznati počinitelj pucao iz oružja s prigušivačem. Na razgovor u policiju odmah su pozvani sportaši, kao i ljudi iz javnog života s kojima je tada 43-godišnji menadžer bio u kontaktu. 

MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

No, to nije bio prvi napad na nogometnog menadžera. Naime, 18 mjeseci prije nego što je upucan, u haustoru zgrade u Korčulanoj ulici 3a ispred njegove kuće, Pokrovcu je zapaljen skupocjeni Mercedes, tada vrijedan 80 tisuća njemačkih maraka. Kasnije je utvrđeno da je riječ o podmetnutoj napravi koja je eksplodirala nakon što je Dino izašao iz Mercedesa i ušao u stan. Menadžer je nakon toga odbio policijsku zaštitu. 

Njegova smrt šokirala je hrvatsku javnost. 

'Smrt Dine Pokrovca doživio sam kao veliki šok. Ne mogu vjerovati da je netko mogao ubiti čovjeka koji je cijelog života pomagao ljudima, a osobito nogometašima', rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

'Pogođen sam, kao i svi, no najteže je njegovu djetetu i supruzi. Njima izražavam iskrenu sućut', poručio je Niko Kranjčar. 

'To je strašno. Nemam riječi', kratko je komentirao Zdravko Mamić, tada izvršni dopredsjednik Dinama.

Špekuliralo se da paljenje automobila i ubojstvo imaju isti potpis. Međutim, njegovo ubojstvo nikad nije razriješeno.