RUŠI VILU VRIJEDNU ČETIRI MILIJUNA EURA: Jurgen Klopp u Španjolskoj pravi ekološki raj

Trener Jurgen Klopp radi na izgradnji jedinstvene vile.

Li Ying / Xinhua News / Profimedia

Proslavljeni nogometni trener Jurgen Klopp nakon devet godina će napustiti Liverpool

'Ponestaje mi energije! Za sada sam dobro, ali znam da ovaj posao ne mogu raditi opet, i opet, i opet... Nakon tolikih godina zajedno, toliko toga što smo prošli, stekao sam toliko poštovanje i ljubavi prema vama, a najmanje što sam vam dužan je reći istinu. I ovo je istina', otkrio je. 

Strani mediji spominju da će prihvatiti Barceloninu ponudu, no sve je izglednije će, kako je jednom otkrio, napraviti jednogodišnju pauzu.

Navodno, Nijemac namjerava stvoriti ekološki obiteljski raj na Mallorci nakon što je kupio vilu na Balearskom otoku za četiri milijuna eura. Jurgen i njegova supruga Ulla preuredit će postojeću vilu, otkrio je njegov prijatelj Mark Lawrenson.

PRP REAL ESTATE 

'Nisam siguran da treba ovo reći, ali to i nije velika tajna. Jurgen gradi kuću na Mallorci. Imam kuću nedaleko od mjesta gdje on gradi svoju. Ulla je zadužena za sve što se toga tiče, a on je u šali rekao: 'Prokleta stvar još nije ni spremna, a ja plaćam sve račune'. Tamo će se najvjerojatnije povući na neko vrijeme', rekao je. 

PRP REAL ESTATE 

Klopp je kupio vilu u lipnju 2022. godine od švicarskog poduzetnika i umjetnika Rolfa Knieja. Imanje ima oko 5000 kvadratnih metara. Nijemac je preuredio vilu u niskoenergetsku kuću gdje su sistemi grijanja i klimatizacije međusobno povezani.

PRP REAL ESTATE 

Ova dva sistema regulira računalo kako bi osiguralo da temperatura u kući ostane nepromijenjena, bez obzira na vanjsku temperaturu. 

Ovaj sustav bi trebao smanjiti potrošnju električne energije do 75 posto.