Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE POČETNA CIJENA NAJSKUPLJE SALVETE: Messi na njoj potpisao prvi ugovor s Barcelonom

Autor Ana Dukić

Prodaje se predmet koji je obilježio nogometnu povijest.

 Lionel Messi (4).jpg Izvor: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Na aukciji britanske kuće Bonhams prodavat će salveta na kojoj je 13-godišnji Lionel Messi potpisao prvi ugovor s Barcelonom. Početna cijena ovog nevjerojatnog predmeta bit će 350 tisuća eura

Aukcija salvete trajat će od 18. do 27. ožujka, a očuvao ju je Horacio Gaggioli koji je u to vrijeme zastupao interese mladog nogometaša

U prosincu 2000. tadašnji sportski direktor Barcelone, Carles Rexach, pozvao Messija i njegovog oca Jorgea na zajednički ručak.

'U Barceloni, 14. prosinca 2000. i nazočnosti gospode Minguelle i Horacia [Gaggiolija], Carles Rexach, sportski direktor FC Barcelone, ovime se slaže, pod svojom odgovornošću i bez obzira na različita mišljenja, potpisati ugovor s igračem Lionelom Messijem, pod uvjetom da se pridržavamo dogovorenih iznosa', piše plavom tintom na salveti.

Ugovor naveden na maloj salveti veličine 16,5 x 16,5 cm službeno je prebačen u pravi dokument kasnije te noći.

Salvetu nije potpisao sam Messi, već Gaggiolija, Rexacha, tehnički direktor, i Josepa Marije Minguelle, savjetnika za transfere kluba. 

S 13 godina Messi se preselio iz Argentine u Španjolsku kako bi igrao u nogometnoj momčadi FC Barcelone za igrače do 14 godina. Agenti i treneri u početku su oklijevali potpisati s Messijem zbog niza stvari, uključujući njegove godine, visinu i činjenicu da nije Europljanin.

Messi za Barcelonu odigrao 782 utakmice i zabio 674 golova.

Povezane vijesti