NEVOLJE U RAJU: Zbog duga iz prošlosti Igoru Štimcu ovršili imovinu, izgubit će vrtoglav iznos novca

Naš bivši nogometni reprezentativac Igor Štimac izgubio je sudski spor zbog kojeg će morati izgubiti dio svoje imovine kako bi vratio stari novčani dug.

Pixsell/Slavko Midzor

Igor Štimac, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i bivši nogometni reprezentativac, izgubio je sudsku presudu u sporu s vlasinkom građevinske tvrtke Kamgrad, Dragutinom Kamenskim, koji je sada ovršio njegovu imovinu.

Naime, bivšem Vatrenom Kamenski je posudio iznos od 50 tisuća eura, koje Štimac nije vratio u dogovorenom roku, tako da su završili na sudu. Sada će Kamenski napokon naplatiti stari dug Štimcu time što će nogometaš morati prodati oko 2 tisuće dionica Hajduka, koje vrijede oko 124 tisuće eura.

DRAŽEN KOKORIĆ 

To čini 0,37 posto temeljnog kapitala Hajduka, a te je dionice Štimac dobio prilikom preoblikovanja u sportsko dioničko društvo. Tada je svoja potraživanja prema klubu pretvorio u dionice. Inače, ovaj sudski spor vodio se od 2010. godine, a Štimac se svo vrijeme nadao umaknuti zakonu i dugu – no pravda ga je ipak sustigla.

Ovo nije prvi Štimčev skandal, jer je u prošlosti bio znan ne po financijskim malverzacijama, ali po seks aferama koje su mu bacile ljagu na imidž. Naime, imao je turbulentan brak, a poslije i razvod od Suzane Žunić.

Par se upoznao 1989. nakon što je Suzana proglašena za Miss Jugoslavije. Igor je tada bio perspektivni igrač Hajduka i često su se susretali na javnim događanjima. Vrlo brzo su se zaljubili i vjenčali 1990. Zajedno su dobili troje djece, a rastali su se nakon 19 godina braka zbog njegove nevjere i duge afere s pjevačicom Alkom Vuicom.