BIO JE NAJBOLJI ĆIRIN STRIJELAC, A NA SPROVOD MU NIJE DOŠAO: Šuker se nije pojavio na Mirogoju, svi se pitaju zašto?

Na sprovodu Miroslava Ćire Blaževića pojavila su se mnoga javna lica, ali ne i Davor Šuker. Zašto ga nije bilo?

Profimedia

Boban, Prosinečki, Asanović, Jarni, Štimac, Bilić, Stanić, Jurčević, Jurčić, Šimić, N. Kovač – svi oni došli su se jučer pozdraviti od njihovog trenera i legende hrvatskog sporta, Miroslava Ćire Blaževića, a čiji se sprovod odvio na zagrebačkom Maksimiru. Bilo je tu i nogometaša i trenera mlađe generacije, kojima Ćiro nije bio izbornik reprezentacije, no jedno lice je izostalo – Davor Šuker.

Naime, iako je 1998. bio najbolji strijelac Ćirine postave koja je Hrvatsku dovela do osvajanja bronce, Šuker se jučer na sprovodu nije pojavio. To je mnoge začudilo jer se zna da je 1990-ih Šuker bio Ćirin miljenik kojem su svi ostali igrači bili podređeni. On je bio taj koji je zadavao odlučujuće golove, igrao koliko je želio i kada je želio, a Ćiro mu je uvijek išao na ruku – pa kako to da mu sada nije došao na pogreb?

Profimedia 

Tako se sada na ovaj tužan način otkrilo da Davor Šuker nije više u dobrim odnosima s ostatkom svoje generacije ‘Vatrenih’ te da je i njegovim bivšim suigračima čudno kako se nije pojavio među okupljenima. Ubrzo se, kako pišu Sportske novosti, proširila i priča kako je Šuker ljut na Marijana Kustića i društvo koji su ga smijenili s mjesta predsjednika HNS-a te zbog toga ne želi dolaziti na skupove bilo kojeg tipa na kojem se nalaze i njegovi ‘brončani’ suigrači.

Inače, osim ovih tračeva, ono što se pouzdano zna je to da je Šuker vrlo rijetko u Hrvatskoj te je možda njegov život u inozemstvu razlog zbog kojeg nije bio na Maksimiru. Sam je jednom rekao da u Zagreb ne bi ni dolazio da mu ovdje nisu nećaci i roditelji. Tako dio mjeseca provodi u Madridu, dio u Londonu, dio u Münchenu, a voli otići na duže u SAD, poglavito u Las Vegas. Prethodnih godina redovito je tamo bio od konca prosinca do sredine veljače. Lako je moguće da je i sada tamo.