Argentinski nogometaš i legenda Barcelone Lionel Messi morao je promijeniti svoje životne navike kako bi postao ono što je danas. Najveće probleme mu je stvarna nedostatna prehrana pa je to odlučio promijeniti. 

Godina 2013. bila je ključna za karijeru argentinskog nogometaša Lionela Messija. Messi je pretrpio nekoliko ozlijeda koje su kočile njegovu formu, a često je na utakmicama i povraćao. Spekuliralo se da je u pitanju veliki stres, ali se ispostavilo da je u pitanju reakcija tijela na određene vrste hrane, piše Kurir. Tada Lionel nije imao prehranu kakvu prakiticiraju vrhunski sportaši, najčešće je konzumirao pizze i crveno meso.

I sam je ubrzo shvatio da tako neće moći postići vrhunske rezultate pa obratio talijanskom liječniku dr. Giulianu Poseru. Liječnik se već tada više od dva desetljeća bavio sportskom medicinom, a nerijetko je poticao nesvakidašnje metode liječenja.

Poser je pripremio poseban jelovnik za slavnog Argentinca, a izbacio je brašno, kvasac, prerađenu pšenicu koja se nalazi u tjestenini, pizzi i bijelom kruhu. Messi se odrekao i svinjetine, govedine, jaja, školjki i mliječnih proizvoda. Također, alkohol i gazirana pića, koja je Messi obožavao, su izbačena iz prehrane.

Talijanski liječnik natjerao je nogometaša na veću konzumaciju povrća, sezonskog voća i mineralne vode.

Ni to nije bilo dovoljno...

Liječnik je ubrzo shvatio da nije samo problem u prehrani, istaknuo je da Messi mora emocionalno ojačati kako bi se nosio sa stresom i anksioznošću. Zbog toga je nogometaš počeo konzumirati Bachove kapi koje pomažu uravnotežiti um i tijelo.

Bachov cvijet nazvao je po Englezu Edwardu Bachu koji je prije 100-tinjak godina otkrio da se rosa na laticama ovog divljeg cvijeta može koristiti kao lijek za ublažavanje narušenog zdravlja pod utjecajem emocionalnog stresa. Vjeruje se da kapi ovog cvijeta uspostavljaju ravnotežu između uma i tijela izbacivanjem negativnih emocija uključujući strah, neodlučnost, mržnju i brigu. Bach je bio pristaša teorije da je tjelesna bolest rezultat nesklada između uma i tijela.

Više fotografija Messija, pogledajte u galeriji.

MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, - / INSTAR Images / Profimedia Lionel Messi