Jedan od najboljih nogometaša na svijetu, Lionel Messi danas slavi 37. rođendan, a iza sebe ima težak životni put i početak karijere.

Argentinac za kojeg zna cijeli svijet zamalo je morao odustati od svojih snova, a razlog je poremećaj hormona rasta zbog kojeg je bio manji i slabiji od svojih vršnjaka. On mu je dijagnosticiran kada je imao 11 godina. Zbog toga je svake večeri morao ubrizgavati injekcije u svoje noge, piše Daily Mail.

'Počeo sam kada sam imao 12 godina, a to je bilo nešto što je na meni ostavilo traga', rekao je.

Lionel Messi (4).jpg
pressinphoto / ddp USA / Profimedia 

To je također donijelo goleme financijske izdatke za njegovu obitelj. Messijevi su roditelji navodno hormone plaćali 1000 funti mjesečno, što iznosi oko 1200 eura mjesečno, sve dok prvi klub argentinskog napadača, Newell's Old Boys, nije ponudio pomoć u plaćanju.

Tada ga je izabrala Barcelona i otišao je iz Južne Amerike 2001. godine sa samo 13 godina kako bi trenirao na poznatoj akademiji La Masia. Katalonski div tada je ponudio da mu plati sav liječnički tretman dok sljedeće godine ne završi s injekcijama, a danas je visok 169 centimetara.

Njegova nogometna karijera krenula je uzlaznom putanjom, a imao je sreće i na ljubavnom planu. Naime, Lionel je svoju sadašnju suprugu Antonelu Roccuzzu upoznao još dok je bio dijete, tada je imao pet godina. Upoznali su se zahvaljujući Antonelinom rođaku koji je Messijev najbolji prijatelj. Argentinac, koji je kao tinejdžer počeo igrati nogomet, rekao je kao devetogodišnjak svojoj sadašnjoj supruzi da je u nju zaljubljen.

Antonela Roccuzzo (5).jpg
Instagram 

U biti nitko osim njima bliskih ljudi ne zna kada su Messi i Roccuzzo započeli svoju vezu jer kriju svoju privatan život od javnosti. Da Lionel ljubi lijepu sunarodnjakinju, saznalo se 2009., a ona je zbog njega odustala od studija stomatologija i preselila se u Barcelonu gdje je on igrao za istoimeni nogometni klub.

Antonela je izgradila manekensku karijeru koju je potom stavila u drugi plan zbog odgoja sinova. Par se vjenčao 2017. u Rosariju u Argentini te je osiguranje pazilo da ne bude nepozvanih gostiju. Javnost je oduševilo što su supružnici donirali ostatke hrane sa svadbe u dobrotvorne svrhe. Lionel i manekenka su dobili sinove Thiaga, Matea i Cira.

Iako supružnici ne pričaju o svom privatnom životu, istodobno rado dijele obiteljske fotografije na Instagramu gdje ih prate milijuni. 

Više fotografija Lionela i obitelji pogledajte u galeriji.

Instagram, JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia Lionel Messi i Antonela Roccuzzo