Svatki sportaš zna da je važno u prehranu uvrstiti brojne nutritivne sastojke koji će njihovu izvedbu podići na najvišu razinu. Jedan od tih sastojaka je riblje ulje, mnogi da smatraju najvažnijim suplementom. Ova namirnica je izuzetno bogata omega-3 masnim kiselinama koje pomažu brojnim procesima u tijelu.

Tako se i Cristiano Ronaldo pohvalio da uživa u sardinama koje su izuzetno zdrave, a i jeftine.

Riblje ulje esencijalni je izvor omega-3 masnih kiselina uz vitamin A i vitamin D. Prije pola stoljeća, danski znanstvenici primijetili su da određena populacija Inuita ima nižu stopu srčanih bolesti. Istraživači su zaključili da je razmjerna rijetkost srčanih bolesti posljedica prehrane bogate masnom ribom poput lososa, haringe i sardina.

Riblje ulje izvrstan je izvor omega-3 masnih kiselina. Omega-3 masne kiseline neophodne su za pravilan razvoj očiju, mozga i reproduktivnih stanica. Također su vitalni za zdravlje srca i pluća, uz optimalno funkcioniranje imunološkog i endokrinog sustava.

Istraživanja su pokazala da redovita konzumacija ribe smanjuje rizik smrti od svih uzroka. Nekoliko potencijalnih zdravstvenih dobrobiti dodataka ribljeg ulja su:

  • Prevencija srčanih bolesti i srčanog udara
  • Poboljšana kognitivna funkcija
  • Ublažavanje reumatoidnog artritisa.

Više fotografija Cristiana Ronalda, pogledajte u galeriji.

Abdullah Mahdi / AFP / Profimedia, Instagram Cristiano Ronaldo