Najljepša sportska novinarka Diletta Leotta, zaručnica vratara Newcastlea Lorisa Kariusa, progovorila je o seksističkim komentarima s kojima se susreće. Lijepa 32-godišnjakinja koja je redovito na malim ekranima istaknula je da diskriminirajuće izjave često dolaze od žena i da je to jako boli. 

'Najgora stvar je bila: 'Ovdje si samo zbog svojih sisa'. Kolega iz Skyja rekao mi je kako ljudi to pričaju o meni', rekla za F Magazine

'Tek sam došla, imala sam dvadeset godina, i to me jako boljelo. Kod kuće sam te večeri ispustila oslobađajući krik. To je probudilo lava u meni, naučila sam puno nakon toga', ispričala je. 

'Diplomirala sam pravo tako da mi više nitko ne može reći tako nešto', objasnila je. 

Diletta Leotta
Instagram 

Atraktivna Talijanka nastavila je iznositi svoja negativna iskustva te istaknula da među ženama nedostaje solidarnosti i međusobnog razumijevanja.

'Problem je u ženskoj konkurenciji', navela je. Iako su se od pogrdne izjave smanjile, voditeljica DAZN-a i dalje je izložena kritikama. Ranije ovog mjeseca, poznata talijanska novinarka i voditeljica Paola Ferrari oštro je osudila Leottin izbor odjeće i istaknula da je poticanje golotinje korak unatrag za žene u industriji. 

'Jako je dobra i donosi prihode od oglašavanja. Ali ako me pitate bih li voljela da moja kći Virginia bude poput nje, onda odgovaram ne', rekla je Ferrari za Corriere della Sera.

'Danas je moderno tražiti svoju slobodu pokazujući se bez odjeće: vrijeme Mary Quant je prošlo. Oplemenjivanje golotinje feminizmom čini mi se sitničavo: nekada nismo htjeli ispasti lijepi nego dobri, sad prije svega žele biti lijepi, to je korak unazad', istaknula je Ferrari. 

Inače, proslavljena talijanska sportska novinarka Diletta Leotta zaručen je za Lorisa Kariusa, a prošle godine su dobili kćer Ariju. Inače, mnogi pamte vratara kad je 2018. godine nakon Lige prvaka postao glavni predmet ismijavanja zbog katastrofalnog branjenja. Šuškanja o vezi pokrenula su se kad su ih paparazzi u studenom 2022. godine uhvatili kako uživaju u šetnji ulicama Milana.

Više fotografija Dilette, pogledajte u galeriji.

Instagram Diletta Leotta