Hrvatska taekwondašica Matea Jelić proživljavala ovih dana teške trenutke s kojima se suočavaju samo rijetki sportaši. Ova 26-godišnjakinja na Prvenstvu Europe u Beogradu osvojila je brončanu medalju, ali i dobila brojne prijetnje smrću. Jelić često izražava svoje domoljublje, a svojevremeno je otkrila da svake godine slavi 'Oluju'. To su joj, čini se, zamjerili neki građani Srbije. 

'Dobivala sam poruke pune mržnje koje vam se ne usudim ni citirati, a ja ne dam na sebe i ako se time bavim za vrijeme natjecanja to baš i nije pametno. Jer, da biste pobjeđivali u sportskom borilištu trebate izvući čistu snagu. I to mi je zapravo bio najveći izazov sada u Beogradu', otkrila je za Večernji list

Zbog toga je Hrvatski taekwondo savez angažirao beogradsku zaštitarsku tvrtku čiji su zaštitari 24 sata dnevno pazili na Mateu. Čak i tijekom natjecanja. 

'Jedan bi mi zaštitar uvijek bio blizu i kad god bih se okrenula njega bih vidjela pa sam se osjećala sigurno. Zahvalna sam tim ljudima koji su bili uz mene, ali i Savezu koji je odlučio tako paziti na mene i što su obratili pažnju na te stvari. Najvažnije mi je bilo da mi roditelji ne strahuju da mi se može nešto loše dogoditi. Ja sam htjela da oni ostanu kod kuće, no mama nije izdržala pa je došla na dan borbe navijati', otkrila je, ali i dodala kako se uspjela povezati s čuvarima. 

'Ovo mi je bilo prvi put da imam takvu vrstu zaštite i meni su ti ljudi bili dragi jer su bili jako dobri prema meni. Bili su uz mene cijeli dan, znam da su i spavali u hotelu. Mijenjala su se trojica, a budući da ja za vrijeme natjecanja ne volim pričati nekako smo se povezali bez da pričamo puno. Uostalom, njima je bio posao da upoznaju moje rutine', prepričala je. 

Inače, Matea se našla na meti prijetnji nakon osvajanja olimpijskog zlata u Tokiju. 

'Znam dobro da sam rekla da ću povezati proslavu zlatne medalje s Olujom, da ću kući doći taman za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Ja sam uvijek bila svjesna da nas bez branitelja ne bi bilo i zato ću im uvijek biti zahvalna', rekla je. 

Prve prijetnje dobila je još u tokijskoj zračnoj luci, a po povratku u Knin čuvali su je dragi ljudi. No, ispričati se nije htjela.

'U jednom sam se trenutku doista zapitala jesam li tu nešto kriva, jesam li ja stvarno tako loša osoba kako mi pišu. Nabijali su mi grižnju savjesti pa sam dosta pričala s roditeljima o Domovinskom ratu. I oni su mi objasnili da je s naše strane sve bilo čisto. Ja nikoga nisam htjela uvrijediti, no ne može nam nitko uzeti ono što je naše', istaknula je.