Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc ovih dana nalazi se u centru pozornosti zato što je dirao glasačku kutiju te davao uputstva biračima. Video njegovog incidenta objavio je Gong

Šimenc je jedan od velikana hrvatskog sporta, a nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije u 200 utakmica i reprezentaciju Hrvatske u 150 utakmica. Osvajač je zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1988. godine i srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1996. godine. Isto tako, osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1986. u Madridu i u Perthu 1991. No, to su samo neka od odličja koja je osvojio.

Međutim, bivši sportaš često u medijima govorio o svojoj obitelji. Dubravko je u braku sa suprugom Irom od 1991. godine, a imaju troje djece

Par je iznenadio hrvatsku javnost 2012. godine kad su nakon gotovo dvadeset godina od rođenja kćeri Karle dobili sina Tomu. Dubravko je za Zagreb.info otkrio zašto su se odlučili za treće dijete. Bivši vaterpolist je tada imao gotovo 46 godina, a njegova supruga Ira 41.

'Poznato je zašto smo se mi odučili na treće dijete. Naša druga curica je dijete s poteškoćama, tako da je to bila jedna zajednička odluka. Nije bila laka, ali naša je želja bila da jednog dana o Karli preuzmu brigu Nika i Toma, to nam je nekako životna misija. Sve je prolazno pa tako i to, ali kad počnem razmišljati o brojevima, onda stanem. Biti roditelj je ogromna obaveza, velika odgovornost, ali i najveća sreća koju ti život daje', otkrio je.

Dubravko Šimenc i sin Toma.jpg
Instagram 

Dubravko nikad nije skrivao da je Karla dijete s poteškoćama i da njegov život podređen djeci.

'Karla je naša najveća preokupacija koja živi s nama i uvijek će biti s nama. Ona je naš Križ! Teško mi je govoriti o Karli, jer znam da jako puno roditelja ima iste ili slične probleme i da svatko na svoj način proživljava život. Karla je djevojka koja ti stalno govori da te voli, a samo mi znamo zašto. Ona je naš anđeo, naš centar svemira. Ona je najveći razlog da nikada ne odbijam nijednu humanitarnu akciju, a ima ih jako puno. Želim pomoći svakome. Koji put je to teško, a svima njima treba tako malo', rekao je za Katehetski.

Dubravko Šimenc i kćer.jpg
Instagram 

Upravo zbog Karline dijagnoze sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama.

Bivši vaterpolist naveo je što smatra najvažnijim u odgoju djece.

'Nemam ja tu što pametno reći, ali želim da moja djecu budu priznata i draga u društvu u kojem se kreću, da pošteno rade svoj posao, da budu, ako je moguće, dobri roditelji. Evo, Tomo mi je loze Šimenc, moja sestra ima kćer, tako da je on nasljednik prezimena Šimenc, a u ovom našem gradu, državi, društvu, to prezime ipak nešto nosi, kao što su recimo Arapović, Boban, Prosinečki, Šuker, Ivanišević ili Kostelić. Želja mi je da budu dragi, uspješni ljudi, prihvaćeni od društva, da ih ljudi vole, cijene, da su pošteni', rekao je.

Ira Šimenc i kćer Karla.jpg
Instagram 

Tako je na pitanje koji mu je bio jedan od najtežih trenutaka kada je odgoj u pitanju, otkrio da je to bio dan kada je najstarija kćer Nika otišla na fakultet u Ameriku. Kako je i sam rekao, nije prestao plakati tri mjeseca.

'Od tada, ja tri mjeseca nisam znao gdje sam', priznao je iskreno Dubravko.

Nika je započela studij započela u Americi na Sveučilištu u Virginiji, ali ga završila na Stomatološkom Sveučilištu u Zagrebu, danas je uspješna doktorica dentalne medicine. Isto tako, udala se, a par je prije nekoliko mjeseci dobio kćer pa je Dubravko postao djed.