Jučer su hrvatski građani izašli na izbora kako bi izabrali zastupnike za 11. saziv Hrvatskog sabora. Međutim, nije prošlo bez incidenata. Osim što su Andrej Plenković i Zoran Milanović prekršili šutnju, Dubravko Šimenc je izazvao incident na biračkom mjestu. Video je objavio Gong. 

'HDZ-ovac namješta glasačke kutije na biračkom mjestu. Gong je primio video građana iz kojeg je vidljivo kako Dubravko Šimenc, poznati HDZ-ovac i bivši vaterpolist, namješta glasačku kutiju, i koliko se može zaključiti iz snimke - neovlašteno daje instrukcije biračkom odboru. Prema javno dostupnim podacima, Šimenc nije član biračkog odbora niti izbornog povjerenstva, ali sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama aktivno sudjeluje u HDZ-ovoj kampanji. Izborni materijal smiju dirati isključivo članovi i članice biračkog odbora. Gong je taj slučaj, koji se dogodio na biračkom mjestu u centru Zagreba, na Šalati, prijavio Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Zagreba', stoji na službenim stranicama Gonga.

Inače, Dubravko je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije u 200 utakmica i reprezentaciju Hrvatske 150 utakmica. Osvajač je zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1988. godine i srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1996. godine. Isto tako, osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1986. u Madridu i u Perthu 1991. No, to su samo neka od odličja koja je osvojio.