Talijanski tenisač Jannik Sinner nova je sportska senzacija. Trenutno se nalazi na trećem mjestu ATP ljestvice, a prije nekoliko tjedan u sjajnom finalu u Melbourneu pobijedio je Rusa Daniila Medvedeva te osvojio Australian Open. S obzirom na to da ovaj 22-godišnjak u vrhu svjetskog tenisa zaradio je milijune. Procjenjuje se da je dosad Jannik, samo od turnira, zaradio oko 20 milijuna eura. Međutim, Talijan nastavlja živjeti skromno izvan terena. 

Sinner je otkrio kako uvijek gleda cijenu kad nešto želi kupiti te da mu dodatni trošak jednostavno nije potreban. 

'Prije nego nešto kupim uvijek pogledam cijenu, uvijek. Ako idem u restoran i tjestenina s mesnim umakom košta puno više od one s umakom od rajčice, uzmem onu s umakom od rajčice. Ne zato što sam škrt, nego nego zato što poštujem novac', rekao je Jannik Sinner za Vanity Fair te istaknuo da je i kao dijete pazio na novce. 

Jedina stvar na koju je potrošio više novca je automobil, kupio je Alfa Romeo Stelvio Q4.

'To je lijep auto, ali ne razmišljam o Ferrariju, Lamborghiniju ili Maseratiju', kazao je. 

Nakon objave njegovog intervjua na društvenim mrežama, brojni obožavatelji su bili zgroženi, a našli su se i oni koji su komentirali da je škrt.

'Samo škrti će reći da ne žele potrošiti više na mesni umak jer 'poštuju' novac', 'Mrzila bih biti djevojka ovog škrtog muškarca', samo su neki od komentara na društvenoj mreži X. 

Jannik se trenutno nalazi na trećem mjestu ATP ljestvice s 8270 bodova. Ispred njega su Novak Đoković i Carlos Alcaraz.