Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TONI KUKOČ JE OSVOJIO BROJNE NASLOVE: No malo ljudi zna da je bio izbornik reprezentacije, ali ne u košarci

Toni Kukoč, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša, slavi 55. rođendan.

 Toni Kukoč (3).jpg Izvor: Instagram

Bivši hrvatski košarkaš i reprezentativac Toni Kukoč danas slavi 55. rođendan. Tijekom karijere ovaj je Splićanin osvojio europske naslove u klupskoj i u reprezentativnoj košarci, naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom, dvije olimpijske medalje te naslove prvaka NBA.

Naime, otkako je otišao u sportsku mirovinu nakon košarke, Kukoč se ozbiljno posvetio golfu u koji se zaljubio još devedesetih godina. On je 2003. godine, piše Medium, odlučio igrati golf kad završi s košarkom, a svidjela mu se ta opcija kad je vidio bivšeg suigrača Michaela Jordana koji se posvetio golfu po umirovljenju. 

Toni je čak imao i profesionalnog instruktora jedno vrijeme.

'Jedan prijatelj upoznao me s Jimom Suttieom, PGA profesionalnim trenerom, s kojim sam odradio desetak treninga i koji me spustio sa 120 udaraca po terenu na nekih 80 i nešto pa mi nakon toga loptice više nisu letjele na sve strane', otkrio je Toni za Večernji

Malo je reći da se u ovaj sport zaljubio. 

'Golf je bolji i od seksa jer traje dulje', našalio se u jednom intervjuu Kukoč.

 Toni Kukoč.jpg Izvor: Anthony Behar / PA Images / Profimedia

Čak je otkrio da je više uživao nego u košarci.

'Više uživam ovdje nego na košarkaškim terenima. U golfu ima manje fizičkog napora nego u košarci. Nisam se ulijenio već uživam jer me nitko ne gura, ne primam udarce i uživam u prirodi. Zadovoljan sam prvim danom, iako može i bolje. Uvijek se nadam da ću pobijediti, ali priznajem da je to teško', rekao je jednom prilikom Kukoč za Jutarnji.

Nakon košarkaške karijere radio je kao savjetnik u Chicago Bullsima, ali ostvario i zavidnu golfersku karijeru. Toliko se posvetio tom sportu da je 2010. godine izabran za izbornika hrvatske golf reprezentacije.

 Toni Kukoč i Michael Jordan.jpg Izvor: tdd / Mavrixphoto / Profimedia

Kukoč je toliko napredovao kao golfer da je bio u stanju igrati u paru i s umirovljenim profesionalcima pa je jednom prilikom u paru igrao s Fredom Couplesom, koji je osvojio 62 profesionalna turnira i 16 tjedana bio prvi igrač svijeta.

Podsjećamo, nedavno je u Sarajevu u okviru Internacionalnog sportskog simpozija Simposar održana premijera filma “Magična sedmica” o Toniju Kukoču. Toni Kukoč i njegova supruga prisutvovali su premijeri filma čiji je autor Sabahudin Baho Topalbečirević. U filmu 26 sugovornika govori o Kukoču i njegovoj karijeri, a jedan od njih je i Michael Jordan.

Više fotografija Tonija Kukoča, možete pogledati u galeriji. 

Povezane vijesti