Većina stanovnika Hrvatske ima tradicionalna imena, ali sve više ljudi želi svojoj djeci dati moderno ime ili se odmaknuti od klasičnih. Naravno, slična je situacija među sportašima. Evo tko je svome djetetu dao netipično ime: 

Mondo 

Blanka Vlašić se udala za Rubena Van Guchta udala 26. svibnja 2022., a objavila je to, kao i vijest o trudnoći u emotivnoj poruci na Instagramu uz nekoliko fotografija s vjenčanja. 

Par je svom sinu dao ime Mondo, što na talijanskom znači svijet. 

'Bit će to internacionalno ime koje će se lako izgovarati i u Hrvatskoj i Belgiji. Za krsno ime sam, pak, imala potpunu slobodu izbora', rekla je Blanka. 

Blanka Vlašić i Mondo.jpg
Instagram 

Baldo 

Tenisač Marin Čilić i supruga Kristina u braku su od 2018. godine te važe za jedan od najskadnijih parova. U veljači 2020. godine rodio im se prvi sin Baldo. Naš proslavljeni tenisač tad je objavio prvu fotografiju sinčića kojeg je u Vinogradskoj bolnici rodila supruga Kristina.

'I službeno smo tim od troje. Hvala svima na divnim željama. Mama i dječak su odlično. Čini mi se da će ovo desetljeće biti najbolje do sada', napisao je ponosni tata ispod fotografije sinčića koji pozira s teniskim reketom.

Baldo je muško ime, nastalo od latinskog Balduinus što znači hrabri prijatelj.

U rujnu 2021. u njihovu je obitelj stiglo pojačanje kad im se rodio drugi sin Vito.

Oskar

Naša najtrofejnija sportašica Janica Kostelić trenutno je trudna i čeka drugo dijete. Što znači da je će njezin prvi sin Oskar, postati stariji brat kojeg je rodila uoči 37. rođendana. 

Janica inače svoj privatni život skriva kao zmija noge pa tako i danas ostaje veliki misterij tko je otac njezinog prvog djeteta, sina Oskara.

Prema jednoj teoriji, ime je nastalo spajanjem staroengleskih riječi os (bog) i gar (koplje) pa može značiti 'božje koplje'.

Janica Kostelić i Oskar.png
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Althea i Adara

Ivan Rakitić i njegova supruga Raquel vjenčao u tajnosti 2013. godine, a 2015. priredili su crkveno vjenčanje u Sevilli i po drugi puta izrekli sudbonosno ‘da’. U srpnju 2013. rodila im se kći Althea, a u svibnju 2016. dobila je sestricu Adaru. 

Althea je ime grčkog porijekla, a znači ona koja ozdravlja, ozdraviteljica. Adara ime zvijezde koja je druga po sjaju u zviježđu Velikom psu.

Ivan Rakitić i djeca.jpg
Instagram 

Carlos 

Jerko Leko je bivši hrvatski nogometaš, osim po velikim nogometnim uspjesima,  mnogi pamte i po njegovom braku sa zanosnom Ivom Šarić. Iva s Lekom dvojicu sinova, Carlosa i Leona. 

Carlos ime međunarodnog porijekla, a značenje imena je muževan, muževnost. Drugi oblici ovog imena su Karlo. 

Iva Šarić.png
Iva Šarić