Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJE 6 MJESECI DOŽIVIO TEŠKU NESREĆU I DOBIO KATETER, A SAD POSTAO PRVAK: Hrvat dokazao da snaga volje liječi sve rane

Točno šest mjeseci nakon teške prometne nesreće Marko Zeljko sedmi je put postao boksački prvak Hrvatske.

 marko zeljko Izvor: Facebook

Ovogodišnje državno prvenstvo u boksu donijelo je standardnu dozu uzbuđenja, ali i jednu zanimljivu priču u po pravilu najmanje neizvjesnoj kategoriji. Naime, radi se o kategoriji veltera (ove godine do 67 kilograma), a u kojoj je na domaćoj sceni već dugo najistaknutiji boksač Marko Zeljko.

Otkako je postao senior, taj 28-godišnjak nije postao prvak samo 2018. godine te mu je tadašnji poraz od Petra Cetinića zapravo jedini koji je doživio na tlu Hrvatske. Mnogi su očekivali da će se njegova dominacija nastaviti bez komplikacija, ali je onda prije 6 mjeseci doživio jako tešku prometnu nesreću – koja mu je promijenila život.

Podsjetimo, 2. kolovoza prošle godine doživio je prometnu nesreću u Istri, koja je rezultirala ozljedom zbog koje je dobio kateter u mjehur, koji je trebao nositi šest mjeseci. No, on je pokazao kako se oporavak može itekako ubrzati – samo kad se to hoće.

Tako je sada oko njegova vrata stavljena još jedna zlatna medalja na Prvenstvu Hrvatske, a on je po sedmi puta postao Hrvat – unatoč prognozama liječnika. Naime, bilo mu je rečeno kako se neće moći vratiti profesionalnom sportu nakon frontalne automobilske nesreće – no srećom, njihove se prognoze nisu obistinile.

Povezane vijesti