Bio izbjeglica, otac mu poginuo, a odgojila ga samohrana majka: Junak utakmice prošao velike životne izazove

Hrvatski nogometaš Ante Budimir nije imao lagan život.

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je portugalsku. Jedan od junaka utakmice je Ante Budimir koji je nakon izjednačenja donio Vatrenima pobjednički gol. Nogometaš trenutno igra za španjolskog prvoligaša Osasunu. Rođen je u Zenici 1991., a djetinjstvo mu je bilo obilježeno teškim traumama i tragedijama.

Iako mu nikoga u obitelji nisu ubili, ni Ante nije ostao pošteđen ratnog vihora. Rođen u Zenici, prvih je 6 mjeseci života proveo u malom mjestu Ozirica, a potom ga je majka napustila i otišla u Veliku Goricu kako bi pobjegla od rata. Nakon što je i ostatak obitelji prebjegao u Hrvatsku, Antin je otac tragično preminuo.

'Rat i sve okolnosti su utjecale na to da napustimo dom i 1992. godine dođemo u Veliku Goricu. Tata mi je poginuo u automobilskoj nesreći. Mama Janja je sa mnom i dvije sestre Irenom i Renatom došla u Turopolje. Mama se žrtvovala za nas, sve nam je omogućila', otkrio je tada, pa nastavio.

Iako nisu živjeli raskošnim životom, ništa im nije nedostajalo.

Ante je oduvijek volio sport, a upisao je i ekonomski fakultet kojeg silno želi završiti. Danas je i dalje u svijetu profesionalnog sporta, no u budućnosti se planira posvetiti daljnjem obrazovanju. Ante ima suprugu i dvoje djece.

Instagram 

Supruga Monika je samozatajna baš poput njega, no ponešto je o svom privatnom životu Ante otkrio u intervjuu za 24 sata.

'Sestre su blizanke, starije su godinu dana od mene. One imaju svoj privatni posao, zajedno rade. Obje su završile Ekonomski fakultet, zbog toga su i mene 'natjerale' na fakultet. I ja sam u Zagrebu upisao ekonomiju i dobro mi ide. Ostalo mi je još sedam ispita do kraja. Moram se malo uključiti online, neću možda moći diplomirati u 2021. godini, ali u 2022. najkasnije hoću. Fakultet ipak nije na prvome mjestu, tu su obitelj i nogomet', rekao je svojevremeno.

Njegova supruga Monika je bila izbjeglica poput njega, ali iz Vukovara, a upoznali su se upravo u Velikoj Gorici.