ZBOG NJEGA JE REKLA 'ZBOGOM' SPORTU: Janica Kostelić krila je sve muškarce, ali on je bio njena najdugovječnija ljubav

Janica Kostelić danas slavi 41. rođendan.

Goran Stanzl/PIXSELL

Jedna od naših najuspješnijih sportašica, Janica Kostelić, danas slavi 41. rođendan. 

Iako se povukla u 'mirovinu', o njenim se uspjesima, ali i privatnom životu još uvijek govori. Nedavno je progovorila i o sinu Oskaru.

STORY ARHIVA 

'Mali Oskar još nije bio na skijama. Ima vremena. Neka se dijete zabavlja dječjim radostima koje priliče njegovoj dobi', rekla je Janica na pitanje je li sin već dobio poduke iz 'bijelog sporta'.

Janica je sina rodila 1. siječnja 2019. carskim rezom u Petrovoj bolnici, nakon čega je Ivica rekao da je porođaj prošao u najboljem redu. Inače, Janica je tijekom svoje skijaške karijere i nakon nje intrigirala javnost svojim ljubavnim životom o kojem nije htjela govoriti. Tako je i rođenje sina još uvijek obavijeno velom tajne, no prisjetili smo se njene najdugovječnije veze.

Igor Kralj/PIXSELL 

Riječki ronilac Boris Ivančić bio je Janičina velika ljubav koji se u nju zaljubio na prvi pogled.

'Nisam očekivao da će sve krenuti ovako. Upoznali smo se na jednoj večeri nakon regate u Crikvenici, gdje je ona bila počasna gošća. Bilo je to još u lipnju ove godine, već smo se tada intenzivno družili. Ona je trenirala na plaži ispred ronilačkog kluba u kojem sam ja bio instruktor i tako je krenulo. Upoznali smo se preko jedne naše zajedničke prijateljice, a Janica mi je odmah bila strašno simpa. Bilo nam je ugodno zajedno u društvu, no na početku je to bilo tek dobro prijateljstvo. Onda je ona morala otići na trening negdje u Dalmaciju, no i dalje smo ostali u kontaktu preko telefona i sms poruka', ispričao je Boris 2005. godine za Jutarnji list.

Par je u vezi bio četiri godine u vrijeme Janičine najveće slave, ali i kad je prekidala profesionalnu sporsku karijeru. Prekinuli su početkom ljeta 2009. godine, a vijest o prekidu potvrdio je sam Boris.

Zeljko Lukunic/PIXSELL 

'Janica i ja više nismo zajedno i to je to. Ostali smo super prijatelji i više nemam što za reći', izjavio je tada Ivančić za 24sata.

Upoznali su se u Crikvenici gdje žive Borisovi roditelji i gdje je Janica često dolazila na rehabilitacije. Zbog njega se neko vrijeme i preselila u Rijeku gdje je par živio u dvoetažnom stanu, a Janica je ondje otvorila i beauty salon. Mnogi još uvijek pamte njen lančić s privjeskom ronioca koji drži skiju kojeg je Janica ljubila prije svakog izlaska na skijašku stazu. Osim toga, četo je nakon pobjede rukama znala pokazivati ronilačke naočale na licu kako bi pokazala koliko je zaljubljena.

'To joj je poklonio moj brat, inače zubotehničar. Sličan privjesak imam i ja, a kada je Janica rekla da joj se sviđa, moj brat Duško odlučio joj je pokloniti sličan. Izradio joj je od plemenitih materijala ronioca koji drži skiju, da bude onako originalan samo za nju. Oduševila se kada smo joj ga poklonili', rekao je Boris na početku veze.

Matija Habljak/PIXSELL 

No, kriza u vezi dala se nagovijestiti i prije službenog prekida kad je Janica krajem svibnja 2009. godine otputovala u Pariz potpuno sama. Boris je, inače, i diplomirani kroatist i germanist i iako se mnogima činilo da bi par mogao stati pred oltar, to se naposljetku nije dogodilo.

Domaća sportska legenda sve te godine izbjegavala je komentirati svoj privatni život i posvetila se sinu Oskaru, a kako su pisali domaći mediji 2021. godine, našla je novi posao i pomaže u treninzima najboljih hrvatskih skijašica.