OD TUGE ZBOG TRAGEDIJE PRESTALA JESTI, IZ DEPRESIJE JU IZVUKAO KOLEGA: Zahvaljujući njemu je danas na vrhu svijeta

Mikaela Shiffrin je najtrofejnija alpska skijašica svih vremena, a sreću je nakon teškog razdoblja pronašla u zagrljaju kolege sportaša.

Profimedia

Najtrofejnija skijašica svih vremena, plavokosa Mikaela Shiffrin iz SAD-a, ove je skijaške sezone zacementirala svoj status apsolutne vladarice skijaških staza, a sada je odlučila promijeniti i trenera.

Naime, skijašica je proteklog vikenda postala skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, a nedavno se poslovno ‘rastala’ od svog trenera Mikea Daya te će ju sada će trenirati Karin Harjo. Mikaela je objavila kako vjeruje da je ovo pravi potez za njezinu karijeru te da će uz vodstvo nove trenerice nastaviti nizati zaista impresivne uspjehe.

Profimedia 

Podsjetimo se, Shiffrin je protekle subote ostvarila 87. pobjedu u Svjetskom kupu i tako srušila rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka u broju pobjeda (86), a uz to je inače i peterostruka pobjednica Svjetskog kupa te bez premca najtrofenija osoba u povijesti alpskog skijanja.

S obzirom na sve te profesionalne uspjehe, nije ni čudo da javnost odavno zanima njezin privatan život. Tako se javnost jako na nju fokusirala kada joj je 2020. umro otac. Podsjetimo se, to se dogodilo u veljači prije 3 godine kada je skijašici otac Jeff iznenada preminuo nakon teške ozljede glave. Mikaelu je očeva smrt dotukla do te mjere da nije čak ni jela te se borila s depresijom. Pandemija je dodatno otežala situaciju pa je do nove utrke čekala skoro 300 dana i tad je prvi put progovorila o očevoj smrti.

'Nevjerojatno sam ljuta, ali ne zbog načina kako je završila prošla sezona. Ljuta sam jer je moj tata umro, ljuta sam zbog toga koliko se usamljeno osjećam većinu dana. Ali, s druge strane, iznimno sam zahvalna što imam mamu uz sebe toliko puno vremena. A što se sporta tiče, nikad nisam bila osoba koja se motivira bijesom. Ako sam nešto naučila u ovih 300 dana od posljednje utrke, onda je to činjenica da moraš prihvatiti sve što ti život servira. Možda nema dobar okus, ali svejedno moraš jesti', rekla je.

U siječnju 2021. godine trgnula se i prvi put pobijedila nakon obiteljske tragedije te kroz suze pričala o ocu.

'Ne možeš ići naprijed dok ne prestaneš ići natrag, a meni to teško ide, samo želim život kakav je bio prije 2. veljače', rekla je tada Mikaela.

Profimedia 

Što se pak tiče njezina ljubavnog života, Mikaela je prije ljubila Mathieu Faivrea I Brennana Rubiea, a od početka 2021. je u sretnoj vezi sa skijašem Aleksanderom Kildeom. S njim se razumije i na poslovnoj i na privatnoj razini, a zajedno su izgradili i vrlo luksuzan dom. Ne zna se planiraju li vjenčanje, no izvori bliski paru tvrde da su zajedno vrlo sretni te da je Aleksander uvelike pomogao Mikaeli da izađe na kraj sa svojim demonima i prebrodi krizu u životu nakon smrti oca.