KAKO DANAS IZGLEDA JEDAN OD NAJZGODNIJIH DOMAĆIH SPORTAŠA? Povukao se iz javnosti i bavi se nečim sasvim drugačijim

Znate li gdje je danas Gordan Kožulj?

Pixsell/Slaven Branislav Babić

Gordan Kožulj, nekad jedan od naših najuspješnijih plivača, danas živi sasvim drugi život, a u javnosti ga nemamo prilike često vidjeti. Prošle je godine snimljen u jednom od rijetkih izlazaka u zagrebačkom Saloonu. Tada se Gordan družio s Dariom Šimićem kojeg također nemamo često priliku vidjeti u javnosti.

Bivši plivač se nakon kraja sportske karijere okrenuo karijeri u konzaltingu, a mnogi ne znaju da je prije sportskih uspjeha studirao u Americi. Gordan je završio gimnaziju u Zagrebu, a zatim je dobio stipendiju za jedno kalifornijsko sveučilište gdje je završio političku ekonomiju.

Pixsell/Slaven Branislav Babić 

S 23 godine je završio fakultet i posvetio se sportskoj karijeri gdje je ostvario zavidne uspjehe. Nakon toga se ponovo posvetio obrazovanju i stekao MBA diplomu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i zaposlio se.

'Imao sam tu sreću da sam karijeru završio onda kad sam mislio da je gotovo i da ne mogu više biti konkurentan na toj svjetskoj razini i s tim sam nekako zatvorio tu stranicu. Nemam nikakvih neostvarenih želja, niti grižnju savjesti da nisam dao sve od sebe, to je blagoslov', rekao je Gordan u HRT-ovoj emisiji Klub7.

Ispričao je kako se plivanjem danas rekreativno bavi, ali da to radi isključivo zbog zdravlja.

You Tube/ Screenshot 

'Kad sam se bavio plivanjem, natjecanje i rezultat su me tjerali naprijed, a sad toga nema i nemam više taj poriv. Štoviše, svaki put kad odem na bazen malo me to baci u depresiju koliko sam loš. I biološki i sve, tako da me to više uopće ne veseli nego odradim taj trening zbog zdravlja', rekao je u istoj emisiji. Sad mu je, priznaje, draža košarka koju ranije nije mogao igrati.

Gordan je nakon sportske karijere ostvario je i uspješnu poslovnu karijeru. Kao konzultant je počeo raditi 2008., a od 2013. radi u tvrtci Deloitte gdje je dogurao do direktorske pozicije. 

Story 

Otkrio je da mu se ponekad znalo dogoditi da se susreće s predrasudama u poslovnom svijetu budući da je prvenstveno poznat kao sportaš.

'Znalo se dogoditi da su ljudi bili iznenađeni kad bih došao na neki projekt i nisu puno očekivali. Onda bismo napravili jedan projekt, drugi, treći jer smo uspješno surađivali, nekad bi se klijent otvorio i rekao mi: 'Kad si prvi put došao pitao sam se što ćeš ti ovdje'', ispričao je Gordan.

Od 2003. u braku je sa stomatologinjom Ivanom s kojom ima dva sina, Tomu i Luku.