Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu dio Vatrenih je Bruno Petković. Ovaj 29-godišnji Metkovićanin nije odigrao kao što su navijači očekivali, ali mnogi se nadaju da će protiv Italije biti 'pravi'. I u ovim teškim trenucima utjeha su mu njegovi najbliži. 

Bruno je često isticao koliko mu je oduvijek važna podrška obitelji. Nogometašev otac Jakov oženio je Ružu rođ. Nižić te s njom dobio troje je djece: najstariji Matej, Iva i najmlađi sin Bruno. Obitelj Petković je odgojena u vjeri, a nogometaš je često isticao da oca mora više slušati.

'Ah, moj Bruno. Ja sam zapravo njegov najveći kritičar. Ukazujem mu. Nekad mu sugeriram i najčešće kažem: 'Sine moj, znaš u čemu si najjači. Uzmi loptu, uđi u šesnaesterac, bit će pogodak ili jedanaesterac...' Taj odnos je naš način izražavanja ljubavi', rekao je Jakov svojevremeno za Večernji

Jakov Petković (2).jpg
Josip Regovic/PIXSELL 

Inače je Brunin otac i sam bio nogometaš, a na to je rekao:

'Kažu da sam i ja bio dobar nogometaš', istaknuo je Jakov.

Svjestan je Jakov vrlina svojih sina, a posebno je istaknuo Brunin borbeni duh.

'On je borac, šuti i uvijek se nada boljemu. Nikada neće odustati niti se pokoriti nepravdi. Ja sam mu kao otac uvijek pokušavao pomoći najbolje što sam znao. No, na kraju je on sve sam proživljavao i počeo se već s 12 i pol godina boriti za sebe u velikom gradu, 500 kilometara od Metkovića. On nikada ne da pričati ništa protiv bilo kojeg suigrača ili trenera', kazao je.

Jednom prilikom je i Bruno Petković progovorio o obitelji.

'Bilo je prilično dobro moje djetinjstvo jer smo bili okruženi ljubavlju i pažnjom svojih roditelja, a kao dijete naravno da čovjek ne razumije financijsku situaciju koja u tim trenutcima nije bila idealna. No važno je da nismo ni u čemu oskudijevali, roditelji su nam pružali koliko su mogli, zato sam im zahvalan jer sam imao izvrsno djetinjstvo.

Moj otac je bio hrvatski branitelj, kao i većina moje rodbine, zato braniteljski doprinos iznimno cijenim. Naravno da se često i tu uopćava, a moja je majka najslikovitije to opisala riječima ‘da u svakom žitu ima kukolja’, pa možda su se neki provukli premda nisu imali vojnoga staža. No od toga ne treba praviti priču i prema pojedinom slučaju zaključivati o svemu. Skidam kapu pred hrvatskim braniteljima ili bolje rečeno 'dižem kapu hrvatskim braniteljima', jer i moj otac je bio hrvatski branitelj', rekao je za Glas Koncila.

Više fotografija Brune, pogledajte u galeriji.

Instagram Bruno Petković