Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je portugalsku. Jedan od junaka utakmice je Ante Budimir koji je nakon izjednačenja donio Vatrenima pobjednički gol. Nogometaš trenutno igra za španjolskog prvoligaša Osasunu. Rođen je u Zenici 1991., a djetinjstvo mu je bilo obilježeno teškim traumama i tragedijama.

Iako mu nikoga u obitelji nisu ubili, ni Ante nije ostao pošteđen ratnog vihora. Rođen u Zenici, prvih je 6 mjeseci života proveo u malom mjestu Ozirica, a potom ga je majka napustila i otišla u Veliku Goricu kako bi pobjegla od rata. Nakon što je i ostatak obitelji prebjegao u Hrvatsku, Antin je otac tragično preminuo.

'Rat i sve okolnosti su utjecale na to da napustimo dom i 1992. godine dođemo u Veliku Goricu. Tata mi je poginuo u automobilskoj nesreći. Mama Janja je sa mnom i dvije sestre Irenom i Renatom došla u Turopolje. Mama se žrtvovala za nas, sve nam je omogućila', otkrio je tada, pa nastavio.

Iako nisu živjeli raskošnim životom, ništa im nije nedostajalo.

Ante je oduvijek volio sport, a upisao je i ekonomski fakultet kojeg silno želi završiti. Danas je i dalje u svijetu profesionalnog sporta, no u budućnosti se planira posvetiti daljnjem obrazovanju. Ante ima suprugu i dvoje djece.

Ante Budimir s obitelji.jpeg
Instagram 

Supruga Monika je samozatajna baš poput njega, no ponešto je o svom privatnom životu Ante otkrio u intervjuu za 24 sata.

'Sestre su blizanke, starije su godinu dana od mene. One imaju svoj privatni posao, zajedno rade. Obje su završile Ekonomski fakultet, zbog toga su i mene 'natjerale' na fakultet. I ja sam u Zagrebu upisao ekonomiju i dobro mi ide. Ostalo mi je još sedam ispita do kraja. Moram se malo uključiti online, neću možda moći diplomirati u 2021. godini, ali u 2022. najkasnije hoću. Fakultet ipak nije na prvome mjestu, tu su obitelj i nogomet', rekao je svojevremeno.

Njegova supruga Monika je bila izbjeglica poput njega, ali iz Vukovara, a upoznali su se upravo u Velikoj Gorici.