Ljubavne priče i skandali sportskih zvijezda uvijek su u fokusu javnosti. Neki živi bajke, dok su drugi prošli noćnu moru. Potonja je ona u kojoj su glavni akteri manekenka Sylvie Meis i nizozemski nogometaš Rafaela van der Vaarta, a o njoj se i dalje priča. 

Podsjetimo se, Rafael je 2005. pred oltar odveo zanosnu Sylvie, no osam godina kasnije njihov se brak okončao na najgori mogući način – prevarom. Naime, Rafael i Sylvie su dugo bili 'it' par nogometne scene, nazivani su 'novim Beckhamovima', imaju i sina Damiana Rafaela, a onda se sve spektakularno urušilo kada se saznalo da ga je ona varala s pilotom.

Posebno je to šokiralo javnost jer se znalo da je Rafael bio jako posvećen i predan suprug uz kojeg se, za razliku od mnogih drugih nogometaša, nikada nisu vezali nikakvi seks-skandali.

Rafael van der Vaart Sylvie Meis.jpg
Ulrich Perrey/ DPA /Profimedia 

Rafael se zbog svoje supruge u jednom trenutku i odrekao karijere, te stavio nogomet 'na pauzu', a sve ne bi li bio uz nju kada je oboljela od raka dojke. Meis je otkrila kako je izgledao trenutak kada su joj liječnici priopćili tešku vijest.

'Počela sam plakati i odlučila da rak mora otići. Sljedeći dan sam imala operaciju. Kada sam se probudila, Rafael i moji roditelji su plakali ispred mog kreveta. Doktor je rekao Rafaelu: 'Dobra je stvar da je tvoja supruga tako tvrdoglava.' Tada sam znala da je ozbiljno. Da nisam slušala svoj unutarnji glas, nikad ne bih uspjela', ispričala je voditeljica za Bild koja je otišla liječniku kada je osjetila da nešto u njenom tijelu nije u redu.

Zajedno su preživjeli i tu nedaću, a onda se na Novu godinu 2013. dogodio skandal koji javnost i dalje pamti. 

Naime, tada je otkrivena njena afera s pilotom s kojim se viđala godinu dana iza suprugovih leđa, dok je još bila bolesna. Kada je nogometaš dobio nekoliko mailova s informacijama o aferi, Rafael je svoju suprugu direktno pitao je li to istina, a ona je potvrdila.

Bio je to početak njihovog kraja, no par se razdvojio tek u siječnju 2013. godine kada ju je udario pred gostima.

Rafael Van Der Vaart Sylvie Meis (2).jpg
MRA / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia 

Razvod je bio brz i bolan, barem za Rafaela, jer se Sylvie ubrzo skrasila s biznismenom iz Dubaija, direktorom Charbelom Aouadom, s kojim se i zaručila, no nekoliko mjeseci kasnije su prekinuli.

Voditeljica je imala i niz kratkih avantura s kojima je prestala kada je lipnju 2019. upoznala njemačkog umjetnika Niclasa Castella na vjenčanju zajedničkih prijatelja u Veneciji. Par je trenutno u sretnom braku bez skandala, a poznati su po čestim egzotičnim odmorima na kojima uvijek naprave show zbog izmjenjivanja nježnosti pred svima.

Rafael je sreću pronašao nizozemskom rukometašicom Estavanom Polman. Par ima i kćer. Čak su i bivši supružnici u dobrom odnosu, a Sylvie redovito stavlja srca na fotografijama Estavane.