Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je i odlikovao igrače, članove stručnog tima, trenere i pripadnike tehničke potpore Hrvatske nogometne reprezentacije koji su pridonijeli osvajanju trećeg mjesta na 22. Svjetskom prvenstvu u Kataru. Odlikovanja su dobili za izniman uspjeh, doprinos sportu i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske. Odlikovanje je dobio i tehnički direktor Stipe Pletikosa

Stipe Pletikosa Zoran Milanović.jpg
Pixsell/Davor Puklavec 

Bivši Vatreni je u dugom i skladnom braku sa suprugom Angelom. Inače se Pletikosa u javnosti baš i ne pojavljuje, osim na nogometnim utakmicama. Iako se o njegovom privatnom životu malo zna, poneki detalj je javnost uspjela dobiti.

Naime, Stipe je rođen 8. siječnja 1979. u Splitu, a svoju je nogometašku karijeru započeo u Hajduku, nogometnom klubu svog rodnog grada. Otad se iskazao sjajnim refleksima i savršenom koordinacijom. Zbog sjajnih obrana navijači Hajduka nadjenuli su mu nadimak 'hobotnica'. Kasnije je igra o za Šahtar Donjeck, kao i za moskovski Spartak, a dio hrvatske nogometne reprezentacije je bio od 1999. do 2014. godine.

Danas umirovljeni golman rijetko kada izlazi u javnost te uživa u intimi svog obiteljskog života, a koji je i više no impresivan. Stipe je 2003. stao pred oltar u crkvi svetog Dominika u Splitu te postao suprug lijepe Angele.

Stipe-i-Angela-Pletikosa.jpeg
STORY ARHIVA 

'Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas', rekao je jednom za Story.

A da nije pričao neistine dokazuje i činjenica da on i supruga imaju čak šestero djece! Franko, Manuel, Ela, Ruža, Marija i Klara potomci su ovog sretnog para, a najstariji Franko je na svijet stigao 2010. godine, dok je najmlađa Klara rođena u ljeto 2021. godine.

Stipe i Angela, djevojački Puljak, sudbonosno 'da' izgovorili su nakon pet godina sretne i stabilne veze. Kumovi su bili nekadašnji Hajdukov nogometaš Ivan Leko i njegova supruga Tina. Bilo je to vraćanje kumstva, jer su Angela i Stipe kumovali bračnom paru Leko. Svadbena večera s tristotinjak uzvanika održana je u hotelu Park, a društvo su do duboko u noć zabavljali su Jasmin Stavros i grupa Viva.

Par od početka skriva svoju intimu od javnosti, no jedno je jasno - obitelj je na prvom mjestu.