Hrvatski tenisač Marin Čilić je vrhunski sportaš, ali i veliki humanitarac kojem je posebno stalno do najmlađih. Dokazuje to i njegova zaklada, koja je i ove godine pripremila teniski turnir Gem Set Hrvatska u Zadru 16. i 17. srpnja. Proslavljeni sportaš lani je progovorio o svojim prehrambenim navikama.

Marin-Cilic.jpeg
VEDRAN TOLIĆ 

Za službene stranicu ATP Toura govorio otkrio i što priprema za goste

'Teleću koljenicu. To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se u prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati', rekao je Marin Čilić.

Dodao je da najčešće priprema jaja, palačinke, tjesteninu, rižu i piletinu, jer u kombinaciji tih namirnica dobiva sve potrebne proteine i ugljikohidrate.

Priznaje da prilikom putovanja u Italiju, ne zaobilazi tjesteninu s umakom od rajčice, a u Australiji je otkrio indijsku piletinu prženu na maslacu. Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom. Otkrio je i da prije susreta uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.

'Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu', dodao je.

Kad je kod kuće počasti se i pizzom, te jajima sa sirom i šunkom, a u restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem. Već deset godina izbjegava hranu prženu u dubokom ulju i junk food.

'Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem', otkrio je.