'ZAŠTO SE SMIJEŠ, GORANE?': Đoković se Ivaniševiću ispričao za divljanje, evo kako je on reagirao

Novak Đoković deseti je put u karijeri osvojio Australian Open.

Instagram

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je Australian Open deseti put u karijeri. 

U tri seta savladao je Grka Stefanosa Tsitsipasa, no meč je bio itekako napet. U jednom trenutku ovogodišnjeg finala Novak je žestoko vikao na svog trenera Gorana Ivaniševića. U govoru nakon osvojenog trofeja ipak mu se javno ispričao, a Ivaniševićeva reakcija bila je urnebesna.

'Kakvo putovanje za moju obitelj, za moj tim, za mene... Ne znam odakle početi. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da ponekad morate tolerirati i najgore strane mog karaktera, i na terenu i izvan njega. Cijenim ljubav, strpljenje i podršku koju mi dajete', govorio je Đoković, a onda uz smijeh pogledao prema Ivaniševiću.

'Zašto se smiješ, Gorane? Ne znam hoćeš li mi ikad oprostiti za ono što sam vam radio sve ove godine, ali moram ponoviti da je ovaj trofej vaš koliko i moj. Hvala vam iz dubine duše', rekao je. Ivaniševićeva reakcija nasmijala je sveprisutne.

Podsjetimo, Đoković često viče na Ivaniševića, ali ne s namjerom da se posvađaju nego kako bi izbacio negativnu energiju i dobio savjet. Za Đokovića sve mora biti po pravilima i stoga treba čvrste ljude u timu koji će mu biti adekvatni kritičari i savjetnici.

Sa svojim timom komunicira na pet načina:

1. Kad protivnici pogode liniju nekoliko puta, Novak se okreće ka svom timu i komentira kako protivnik ima sreće.

2. Kad nije zadovoljan svojom igrom, okreće se prema svojim suradnicima i komentira što ne radi dobro.

3. Kritizira svoju igru, ali samo kako bi dobio savjet i povratnu informaciju od Gorana Ivaniševića, s kojim jedino komunicira o teniskim stvarima.

4. Ako Ivaniševićevi savjeti na urode plodom, onda kritizira Ivaniševića i prigovara mu.

5. Kada je nezadovoljan svojom igrom i želi nešto promijeniti, tad kritizira članove svog tima i viče na njih, nerijetko vulgarnim vokabularom.

Ova neobična pravila očito pomažu Đokoviću da prevlada krizu na terenu.