MOLI BIVŠU DA MU VRATI PRSTEN: Kontroverzni košarkaš zarađivao milijune pa propao, prijeti mu bankrot

Iako je zarađivao ogroman novac, australski košarkaš Ben Simmons nalazi se pred bankrotom.

Instagram

Australski košarkaš Ben Simmons trenutno se nalazi pred bankrotom iako je zarađivao ogroman novac igrajući u NBA ligi.

Slovio je za jednog od najperspektivnijih igrača u ligi i brojni stručnjaci predviđali su mu blistavu NBA karijeru. Inače, Australac je 2019. pristao na novi ugovor s Philadelphia 76ersima, čime bi dobivao plaću od 170 milijuna dolara tijekom pet godina. Propustio je sezonu 2021/22 nakon svađe sa Sixersima, i što su ga navijači kritizirali zbog njegovih nastupa u doigravanju.

Kasnije je u velikoj razmjeni otišao u Brooklyn, dok je James Harden iz Brooklyna prešao u Philadelphiju. Osim Simmona, Netsi su dobili i Setha Curryja, te Andre Drummonda, a dio dogovora bio je Paul Milsap koji je postao član Phile. Navodno, sad je uspio izgubiti sve što je zaradio.

'Iz veoma pouzdanih izvora imam informaciju da je Simmons švorc! Izgubio je sav novac', otkriva novinar Howard Eskin.

'Gubi dosta novca zbog neaktivnog statusa, ali je i trošio previše. Kupio je kuću od 17.5 milijuna dolara, ali tu su brojni porezi koje je morao riješiti. Ima i dvije kuće u predgrađu Philadelphije koje vrijede osam ili devet milijuna. Svakog mjeseca kupuje novi automobil od 400 ili 500 tisuća. Troši novac tek tako jer misli da ga nikad neće potrošiti. Jako pouzdana osoba mi je rekla da je u ozbiljnom problemu sa novcem', dodaje.

Simmons se sukobio s klubom i odbijao je igrati čitave sezone, zbog čega je ostao bez silnih milijuna.

Sad je navodno toliko očajan da je molio svoju bivšu djevojku da mu vrati zaručnički prsten. Navodno, riječ je o dijamantnom prstenu vrijednom milijun dolara. Ben je poslao pismo preko odvjetnika svojoj bivšoj zaručnici. Voditeljica Love Islanda Maya Jama bila je u vezi sa NBA zvijezdom, trebala se udati za njega nakon što ju je zaprosio u prosincu 2021. godine, no prekinuli su krajem prošle godine.

Par se očito borio s vezom na daljinu i pretrpanim rasporedom. Jama se nalazi u Londonu, dok je Simmons u New Yorku. Jama je zadržala kod sebe zaručnički prsten nakon rastanka, ali sada je dobila pismo u kojem je Simmons rekao da ga mora vratiti.

Jama je prethodno hodala s britanskim reperom Stormzyjem od 2015. do 2019., dok je Simmons navodno hodao s reality zvijezdom i modelom Kendall Jenner.