Bio je jedan od najtalentiranijih domaćih nogometaša: Skandali su mu uništili karijeru, a spominjale su se i orgije

Bivši nogometaš pojavio se na suđenju Mamićima.

Davor Javorovic/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje braći Mamić i sudionicima za izvlačenje novca iz Dinama. Kao svjedok pojavio se bivši igrač Dinama Dario Zahora. Bio je jedan od najvećih talenata domaćeg nogometa, ali krive odluke su ga spriječile u ostvarivanju punog potencijala. 

On je za Modre igrao od 2001. do 2009. godine, ali ga je klub od 2006. slao na posudbe. Dario je na suđenju otkrio detalje pregovora s Dinamom, ali i ispričao kakav je odnos imao s Mamićima. 

'Menadžer mi je nekoliko godina, dok sam još bio maloljetan, bio Zdravko Mamić, a kada je prešao u Dinamo, onda me više nije zastupao. Što se tiče potpisivanja profesionalnog ugovora, nema tu pregovora, to je prvi ugovor, za dijete, imao sam tek 18 godina, u razgovorima obično sudjeluju roditelji, što klub ponudi, to prihvatiš', ispričao je Zahora na suđenju prenosi Večernji

Davor Javorovic/PIXSELL 

Kasnije su o Darijevoj karijeri brinuli Mario Mamić, Damir Jozić i Nikky Arthur Vuksan. Zahora je otkrio da je Dinamo prema njemu ispunio sve obveze, ali istaknuo je da su od 2002. do 2004. godine plaće kasnile i novac su dobivali u gotovini. Pretpostavlja da su razlog tome bili financijski problemi. 

'Plaće nisu bile redovite, Zdravko bi te nazvao da dođeš u klub i dao ti novac, a nekad bismo i sami otišli u klub tražiti novac. Ponovit ću, meni u to vrijeme nije ništa značilo hoću li novac dobiti na račun ili u gotovini. Teško mi je danas reći o kojim se iznosima radilo. Imao sam ugovorena primanja do 150.000 eura godišnje', ispričao je Zahora.

'Iz Dinama sam otišao kao slobodan igrač, mislim da nisam dobio nikakav novac na ime prijevremenog raskida, potpisali smo da nijedna strana nema nikakvih potraživanja', dodao je Zahora. 

Marko Prpić/Pixsell 

Tužiteljica Lara Kovačević je upitala Zahora je li mu Dinamo bio dužan 226 tisuća eura dok je igrao u klubu. 

'Teško mi je to sada reći. Dugova je bilo, plaće su kasnile, ali je na kraju sve isplaćeno', odgovorio je.

Inače, Dario je često bi tema u medijima zbog skandaloznog ponašanja. Dok je bio igrač Dinama, mediji su pisali da je uhvaćen u orgijama. Navodno je nogometaš tada prijetio novinarki 24sata koja je to objavila. Iako je bio Mamićev miljenik, navijači više nisu mogli trpjeti njegove skandale i morao je napustiti Dinamo. Nakon brojnih posudbi, potpisao je za norveški Rosenborg.