Braća Martina Baturine su nogometaši: Jedan igra u Španjolskoj, drugi u Zagrebu, a roditelji su zbog njih učinili ovo

Martin Baturina ima dva brata, Roka i Marina.

GNK Dinamo

Velika nada hrvatske reprezentacije i igrač Dinama Martin Baturina iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoje talent. Ovaj 21-godišnjak sin je Mate Baturine, nekadašnjeg igrača Hajduka. Malo je poznato da je mladi Vatreni ima dva brata koji su također nogometaši. 

Najstariji Roko ima 24 godine i trenutno igra za španjolsku Malagu gdje je došao na posudbu iz portugalskog Gil Vicentea. Nogometaš je dosad zaigrao za Hajduk, RNK Split, Dinamo Zagreb, Ferencváros, Lech Poznań te Maribor. Roko igra na poziciji središnjeg napadača, a njegova vrijednost po Transfermarktu je 600 tisuća eura

Upravo na početku njegove seniorske karijere, obitelj se iz Splita preselila u Zagreb. 

To se dogodilo 1. kolovoza 2017. godine, stariji Roko je nakon samo nekoliko dana potpisao ugovor s Dinamo, a Martin je nastavio razvoj u mlađim kategorijama. U Splitu su ga mnogi osudili oca Matu zbog prelaska u Dinamo, ali Mate je odlučio učiniti ono najbolje za djecu.

Roko je prošle godine progovorio o tome kako je biti u obitelji nogometaša, a progovorio je i o bratu te poželio jedno. 

'Nikad nisam igrao s Martinom u istoj ekipi, kroz omladinske pogone nije bilo prilike jer stariji sam dvije godine i osam mjeseci. Tko zna, možda nam se susretnu putevi pa odigramo koju utakmicu, nadam se da će dobro završiti', rekao je prošle godine za Sportske novosti.

Inače, Roko je izuzetno elokventan i čitanje mu je najdraži hobi. 

'Knjiga mi je omiljen način kako potrošiti slobodno vrijeme, iako neću reći da baš stalno čitam. Posljednje sam pročitao roman iz serije Pjesma leda i vatre. Više volim pročitati Igre prijestolja i Harryja Pottera nego pogledati seriju jer knjiga je puno opširnija', otkrio je svojevremeno. 

Marin, najmlađi brat Baturina, trenutno igra za nogometni klub HAŠK 1903, a rođen je 2005. godine. U razgovoru za Sportske novosti nahvalio ga je Roko te istaknuo njegove predispozicije. 

'Izrastao je malo viši, ostao mršav, ljevak je kao ja, dosta je brz. Mogao bi se razviti u igrača, prvo treba vidjeti gdje je sa snagom, taktikom i svim ostalim, te tražiti svoj put', rekao je Roko o najmlađem bratu. 

Marin je igrao u mlađim kategorijama Dinama, ali odlučio je nastaviti karijeru u drugom klubu.