Proglašen krivim za silovanje, ali ne mora biti u zatvoru: Pokrenuo unosan posao, a sad se oglasio na društvenim mrežama

Bivši nogometaš uživa na slobodi.

Europa Press/D.Zorrakino. Pool / Zuma Press / Profimedia

Legendarni brazilski nogometaš Dani Alves ponovno je aktivan na društvenim mrežama. Sad je objavio fotografiju na Instagramu s nepoznate lokacije i sa smiješkom. U opis je samo stavio srce, ali je zaključao komentare.

Nogometaš je samo dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora pokrenuo agenciju 'OQP Sport & Management' koja predstavlja profesionalne sportaše. Uz menadžerske poslove, upravlja i imidžom sportaša. Osnovana je u travnju s kapitalom od 30 tisuća eura, a sjedište joj je u Barceloni. 

Podsjećamo, nogometaš je proveo više od godinu dana iza rešetaka zbog silovanja, što je četvrtina njegove kazne, a dobio je uvjetnu jer suci smatraju da nema rizika od bijega. Oduzete su mu obje putovnice i dužan je svaki tjedan se javljati na sud. 

Osim toga, zabranjuje mu se približavanje žrtvi seksualnog napada, njezinom radnom mjestu ili mjestima koja mlada žena posjećuje na manje od 1000 metara. Niti će moći komunicirati s njom na bilo koji način dok se ne donese konačna presuda.

Naravno, uz to je morao platiti jamčevinu od milijun eura koju je platio njegov prijatelj Memphis Depay.