Ovo je luksuzna vile Nikole Jokića u Srbiji: Košarkaš kupio ogromno zemljište i izgradio dvorac u rodnom gradu

Jokić je kupio čak pet parcela kako bi izgradio luksuznu kuću s visokom ogradom koja mu osigurava privatnost.

VM / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić već godinama živi u SAD gdje gradi NBA karijeru, ali je izuzetno vezan za rodni Sombor, obitelj i prijatelje, navodi Kurir. Prije tri godine je započeo izgradnju vile u rodnom gradu. 

Iako su privedeni kraju, radovi nisu završeni, a Jokić je kupio čak pet parcela kako izgradio luksuznu kuću s ogromnom igradom koja me osigurava privatnost. 

NEMANJA NIKOLIĆ/KURIR 

Novinari Kurira bili su ispred obiteljske kuće slavnog košarkaša gdje su razgovarali s čovjekom koji Nikolu poznaje od malih nogu. Kako je tada rekao, generacijski je bliži Strahinji i Nemanji, starijoj braći, ali se dobro sjeća i najmlađeg. 

'Poznajem Nikolu otkad je bio mali kao na onim fotografijama koje su se pojavile. Bio je tih i povučen, sad je isti. Kad dođe u Sombor, ne može ni na sladoled otići, a da ga ne zaustavljaju. Vozi se okolo dok ga ne pojede. Ne može čak ni stati razgovarati s ljudima koje zna', poručio je susjed. 

Inače, košarkaš je 2021. godine kupio i vilu u naselju Cherry Hills u Denveru koju je platio 4,5 milijuna dolara. Njegov raskošni dom prostire se na impresivnih 1114 kvadratnih metara i broji čak 29 soba, od kojih većina ima i svoje kupaonice. Jokićev dom je okružen bujnim drvećem i zelenilom, pružajući obitelji ne samo prostor za uživanje u prirodi, već i privatnost od znatiželjnih pogleda. 

Na imanju je i veliki bazen, idealan za opuštanje tokom ljeta dok unutrašnjost kuće odiše luksuzom. Kuća je opremljena privatnim kinom s 12 sjedišta, kao i teretanom, u kojoj Jokić održava formu za svoje košarkaške izazove.