Kako se hrani Ana Ivanović? Bivša tenisačica otkrila omiljene recepte zbog kojih i nakon tri trudnoće izgleda odlično

Ana Ivanović redovito ističe važnost zdrave prehrane.

Ervin Monn / imago stock&people / Profimedia

Bivša tenisačica Ana Ivanović je pobornica zdrave prehrane i redovito ističe važnost odabira pravih namirnica za sebe, djecu i muža. Oni koji je prate na društvenim mrežama mogli su i naučiti neke od njezinih omiljenih recepata. 

Svojevremeno je otkrila kakav doručak priprema. 

'Volim dobar tost od avokada za početak dana. Bogat folnom kiselinom, vitaminima K, D, B6, kao i kalij, kalcij i nezasićene masne kiseline', navela je jednom prilikom Ana na Instagramu. 

Često priprema kaše od raznih vrsta žitarica, dodaje im kokos, chia sjemenke i razno bobičasto voće - borovnice, maline, jagode ili acai bobice. U trudnoćama je redovito uživala u zelenim sokovima od špinata, avokada i banane, a voli i dodati spirulinu i matchu. Ručak je često velika zdjela salate, kao i juha od povrća.

Od slastica voli pripremati zdravi kruh od tikvica i banana. 

Od napitaka, Ana najviše voli matcha čaj, ali za njezinu vitku liniju je od jednake važnosti i redovna tjelovježba. 

Kruh od tikvica i banana

Sastojci 

  • šalica brašna od pira
  • šalica integralnog pšeničnog brašna 
  • 2 šalica naribanih tikvica 
  • 3 zgnječene banane 
  • 2 jaja 
  • 1/3 žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica mlijevenog cimeta 
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije 

Priprema

Izmiješajte sve sastojka, dodajte u pleh koju ste obožili papirom za pečenje na 180 Celzijevih stupnjeva između 50 i 60 minuta.

Više fotografija Ane, pogledajte u galeriji.